Bøger / faglitteratur

Bullet journal-metoden : dokumenter fortiden, organiser nutiden, planlæg fremtiden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
309 sider: ill.
Udgivet
2019
Ophav

Beskrivelse


Introduktion til bullet journal-metoden, der ved hjælp af en notesbog, der fungerer som både en kalender, en to-do-liste og en dagbog i punktopstillinger, kan hjælpe til at strukturere tid, mål og opgaver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 20. mar. 2019

Organiser din tid og dine opgaver med en Bullet Journal - hvis du kan tegne en streg kan du være med! Inspirerende og praktisk selvhjælpsbog til de der elsker lister og struktur - og til de der gerne vil lære det.

En Bullet Journal, også kaldet BuJo, er en notesbog, som man selv udfylder, og strukturerer ved hjælp af index og kalenderoversigt. Ryder Carrol fortæller i indledningen, hvordan han som barn fik diagnosen ADD, og for at kunne fokusere på skolen og være produktiv måtte han opfinde et system til at organisere sine tanker. Som voksen viser han for første gang en veninde sin notesbog, og hun opfordrer ham til at dele det med verden. Han laver en intro-video som går viralt, og nu er metoden verdenskendt. I første dele beskrives hvordan man bruger en BuJo (fx daglig logging, overførsel af opgaver), og i de sidste dele, hvad man får ud af det (fx bedre koncentration, og nærvær fremfor skærmtid).

Motiverende selvhjælpsbog, der forener det praktiske med anekdoter og refleksioner om nærvær, flow, meningsfuldhed og tid. Systemet er let at gå til, og godt forklaret i et uhøjtideligt sprog, med relevante illustrationer. Der er selvsagt styr på noter og henvisninger, og et omfattende index bagerst.

Ligger godt i tråd med KonMari-metoden fra Magisk oprydningKunsten at være f*cking ligegladTag dig selv alvorligt!IkigaiSluk, og minder om Kunsten at være f*cking ligeglad og Tag dig selv alvorligt! i sprog og værdier. Læsere kan også finde interesse i Ikigai og SlukLigger godt i tråd med KonMari-metoden fra Magisk oprydning, og minder om og Tag dig selv alvorligt! i sprog og værdier. Læsere kan også finde interesse i Ikigai og SlukLigger godt i tråd med KonMari-metoden fra Magisk oprydning, og minder om Kunsten at være f*cking ligeglad og i sprog og værdier. Læsere kan også finde interesse i Ikigai og SlukLigger godt i tråd med KonMari-metoden fra Magisk oprydning, og minder om Kunsten at være f*cking ligeglad og Tag dig selv alvorligt! i sprog og værdier. Læsere kan også finde interesse i og SlukLigger godt i tråd med KonMari-metoden fra Magisk oprydning, og minder om Kunsten at være f*cking ligeglad og Tag dig selv alvorligt! i sprog og værdier. Læsere kan også finde interesse i Ikigai og .