Bøger / faglitteratur

Bryd igennem - det er vores verden!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
253 sider
Udgivet
2018
Ophav

Beskrivelse


I 50-året for 1968-oprøret komme Ole Grünbaum med dette manifest til sine børn og børnebørn, med en opfordring til at gøre noget ved verdens tilstand, før det er for sent, fx klimakrisen, den voksende ulighed og mig-mig kulturen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. juni 2018

Debatprovokerende manifest fra Ole Grünbaum som bl.a. kan skrive 1960'er-oprører, it-nørd, debattør, foredragsholder og forfatter på visitkortet. Tilegnet hans børn og børnebørn i 50-året efter 1968 med et håb om at vi i fællesskab bryder igennem og skaber et samfund, som er godt for alle, og ikke kun for de få!.

"Det er ikke godt, når man ikke ved, hvor man kommer fra og hvor man er på vej hen. Det er ikke godt for noget menneske, og det er ikke godt for noget samfund." Sådan skriver Grünbaum bl.a. i sin bog, der mixer debat, tanker og refleksioner om at skabe en anden retning for den samfundsvikling vi alle er del af på godt og ondt. Her er overskrifter som "Hjælp, hvor er vi?", "Pænge, pænge...mer pænge","Mig -mig-mig", hvor emnerne bl.a. er vores mangel på identitet, evige jagt på materielle goder og hele "selfie-kulturen". Grünbaum skriver også om det han savner: "Vi har alle brug for at høre ærlige ord der kommer fra hjertet. Vi har alle brug for at møde lige og frie mennesker. Vi har alle brug for at opleve den glæde som mennesker kan have, når de kommer sammen om noget smukt og fælles." Ole Grünbaum er født i 1945 og har skrevet en lang række bøger fx Farvel til krønikesamfundet.

Herligt frodigt fabulerende manifest til selvrefleksion og gerne handling derpå, hvis du som Grünbaum drømmer om et andet samfund end det vi har, eller det vi bevæger os hen i mod.

en anden debatbog om fremtiden er fx Håb.


Weekendavisen

d. 15. juni 2018

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 15. juni 2018