Gå til indholdBrun mands byrde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

219 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

????


Beskrivelse


Han hører hjemme over alt, men føler sig ikke hjemme nogen steder. Han er fyldt med selvtillid, og samtidig meget usikker på både sig selv og det samfund han lever i. Velkommen til Hassan Preislers liv - og indløs en rørende og anderledes udviklingshistorie, hvor det moderne menneske og samfund sættes under lup


Anmeldelser (9)


24. maj. 2013

Hassan Preislers debutroman er et forfriskende og provokerende pust på den danske litterære scene, og den formår på fornemste vis at kombinere selvrefleksion med samfundsatire og et spændende formsprog. Brun mands byrde fortjener en stor målgruppe og kan formidles som " en fremragende debutroman med et udfordrende formsprog" eller "et tankevækkende knytnæveslag i maven på integrationspolitikken".

Hassan Preisler, der er uddannet skuespiller, udleverer sit eget liv som "brun dansker" i denne grænsesøgende roman, som også leger med selve romanformatet. Sætningerne er lange, og der skiftes fint mellem filosoferen over "den menneskelige tilstand" i noget der minder om essayform og storbyromantik a la Dan Turèll. De første sider, og fortællestilen generelt, kræver tilvænning. Men når man for alvor drages ind af Preislers insisterende ordstrøm, ønsker man faktisk ikke at forlade den igen. Preisler formår, ved at lege med ordene, at vende klichéer til noget nyt og samtidig får romanen og dens provokationer, læseren til at reflektere over sit eget liv. Og det vigtigste greb, og grunden til at eksperimentet lykkes, er at Preisler doserer den rette mængde af humor og alvor, mens de litterære virkemidler giver historien merværdi.

Bogen Brun mands byrde er helt sin egen, men man får lyst til at genlæse Dan Turèll og deltage i integrationsdebatten, og det er ment som en anbefaling.

Vellykket debutroman hvor der leges med sproget, mens forfatteren reflekterer over vigtige samfundsaktuelle og personlige emner.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Lotte Svane Strange Petersen

2013-08-06

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Guldager Rasmussen

2013-07-04

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 1. jun. 2013

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 1. jun. 2013

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 2. jun. 2013

Information

Af

Katrine Hornstrup Yde

d. 7. jun. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 18. jun. 2013

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 31. maj. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2014

Bog

2013

Bog

2013

Bog

????

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Ebog

2013

Ebog

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013