Gå til indholdBrug dit brand : udtryk organisationens identitet igennem corporate branding


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

300 sider: ill.

Udgivet

2014

Originaludgave

2009


Anmeldelser (7)


29. jul. 2014

Henvender sig til ledere og medarbejdere, der arbejder med markedsføring og branding. Supplerende materiale mest til videregående niveau og mindst godt handelsskoleniveau.

Majken Schultz, København, professor i ledelse på CBS og Mary Jo Hatch, professor emerita ved University of Virginia, skriver sammen denne praktiske anvendelige bog om corporate branding. Bogen kom oprindeligt i USA i 2008, 1. udg. på dansk i 2009. Nu denne 2. udg. med uændret sidetal og uændret forord og indhold. "Corporate branding retter fokus på, om der er sammenhæng imellem, hvad virksomheden siger, og hvad den gør, imellem påståede værdier og de oplevelser som kunderne får i mødet med virksomheden". Bogen bygger ikke mindst på erfaringerne fra det samarbejde forfatterne havde i 2002-2005 i det såkaldte "Corporate Brand Initiativ" (CBI) med nogle af verdens stærkeste brands, fx LEGO, Novo Nordisk, Nissan og Sony. Bogen er i 3 dele, og giver de grundlæggende principper for branding og redegør bl.a. for ledelse af corporate branding. Nyttige oversigter over nøglebegreber, noter og litteratur.

2.udg., uændret sidetal, forord og indhold. En anden bog om bl.a. corporate branding er fx Branding : teori, modeller, analyse af Heidi Hansen, men som grundbog i corporate branding er Brug dit brand stadig den bedste.

Kan bruges på de fleste større biblioteker. Har man 1. udg. skal kun slid og efterspørgsel bestemme om det er nødvendigt at også købe 2. udg.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

19. aug. 2009

Bogen henvender sig til topledere og andre interesserede i brand-begrebet. Til opgavebrug mest videregående niveau og mindst godt handelsskoleniveau.

Forfatter-duoen udgøres stærkt af Mary Jo Hatch, der er amerikansk professor emerita, og adjungeret professor ved Copenhagen Business School, og af Majken Schultz, som er professor samme sted. Sammen skriver de en bog om "corporate branding", hvor de bl.a. understreger i deres forord: "Corporate branding tager afsæt i, hvem virksomheden er, og hvordan den opfattes af alle sine interessenter". Bogen indeholder inspiration og analyseværktøjer til arbejdet med corporate branding. Et centralt aspekt i bogen som jeg læser den, er at man har solidt fokus på, at der er overensstemmelse mellem det, man som virksomhed påstår er værdier, og den faktiske oplevelse en kunde eller interessent så har. Bogen redegør for teorien bag corporate branding og beskriver, hvordan man leder og skaber sammenhæng i et corporate brand. Med mange cases og eksempler fra det virkelige erhvervsliv. Har man svært ved at få hold på, hvad corporate branding er, tror jeg det hjælper fx at tænke på LEGO eller Novo Nordisk, tænk interessenter, omfang, samfunds- og politisk interesse, der er mange flere lag i branding end man måske først lige tror!.

Der er mange bøger om branding, også flere om corporate branding, denne virker dog både fornyende og relativt tilgængelig.

Velskrevet bog om corporate branding, og et godt bud på en grundbog om emnet.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Jyllands-posten

Af

Henrik Ørholst

d. 25. okt. 2009

Kommunikationsforum [online]

Af

Rasmus Bech Hansen

2009-09-09

Kommunikationsforum [online]

Børsen

Af

Per Nikolaj Bukh

2009-09-11

Berlingske nyhedsmagasin

Af

Erich Karsholt

2009, nr. 28


Informationer og udgaver

Bog

2014

Bog

2009