Gå til indholdBrudstykker af det moderne Indien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

335 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Om Indiens udvikling siden løsrivelsen fra Storbritannien i 1947. Beskrivelse af det indiske samfund med dyk ned i begivenheder, personer og partier, der har en central betydning for hele nationen


Anmeldelser (5)


7. aug. 2017

Tilbundsgående beretning om det moderne Indien. For alle, der har en interesse i landets samfund og historie - uanset om man er backpacker, forsker, hippie, rejsende, forretningsmand, studerende, romantiker, globalist eller politiker.

Om Indiens udvikling siden løsrivelsen fra Storbritannien, der blev officiel i 1947. Peter Johansen beskriver det indiske samfund i makroperspektiv og blander det med dyk ned i begivenheder, personer og partier, der har central betydning for hele nationen. Indien er stort på alle måder, og hele spektret fra det middelalderlige bondesamfund til it-revolutionens og forretningsverdenens elite tages under behandling. Religion, kaster, mægtige familiedynastier, konstante kriser, altomvæltende reformer, korruption, social opstigen og fald er alt sammen med til at krydre den meget komplekse historie om det moderne Indien.

Peter Johansen kan sit stof til fingerspidserne, og han har her formået at gøre samfundslitteratur til en ægte pageturner med sine evne til at bringe de små historier frem i den store fortælling om Indien. Det er en bog, der har plads og tid til at gå nuanceret ind i de uundgåelige problemstillinger og mægtige modsætninger, som til stadighed præger landet.

En fremragende arvtager efter Indien - verdens næste stormagt


fra 2010, ikke mindst fordi den behandler de store politiske omvæltninger, der skete omkring valget i 2014En fremragende arvtager efter Indien - verdens næste stormagt fra 2010, ikke mindst fordi den behandler de store politiske omvæltninger, der skete omkring valget i 2014.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Gymnasieskolen

Af

Benny Jacobsen (f. 1951)

2018, nr. 2

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

David Kyng

Nr. 217 (2018)

Politiken

Af

Claus Blok Thomsen

d. 29. okt. 2017

Religion

Af

Signe Elise Bro

2017, nr. 4


Informationer og udgaver

Ebog

2018

Bog

2017