Gå til indholdBrudekjolen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

302 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2016


Anmeldelser (5)


10. feb. 2016

Nervepirrende thriller om Sophies forvandling fra succesrig og lykkelig gift kvinde til nedbrudt nervevrag, der er ved at miste forstanden. Hun aner ikke, at hun er hovedperson i en ondsindet plan. Læs den, hvis du er til psykologiske, neglebidende dramaer.

Sophie vågner en morgen og befinder sig i et regulært mareridt: den 6-årige dreng, hun er barnepige for, ligger brutalt kvalt ved siden af hende. Under den efterfølgende flugt fra gerningsstedet, trækker hun et spor af døde efter sig, som hun intet kan huske om. Er hun syg, paranoid - eller udsat for bevidst nedbrydning? I løbet af kort tid er hun gået fra en glimrende karriere og lykkeligt ægteskab til sin nuværende ansættelse som barnepige - i ensom og konfus tilstand. Det lykkes hende at skjule sig, og i et kort klarsyn beslutter hun sig for at skifte identitet og navn i håb om at kunne finde forklaringer på, hvad og hvem der forfølger hende. Hun har brug for en mand til at beskytte sig!.

Djævelsk god, psykologisk spænding, der er elegant komponeret. Den franske forfatter formår at holde sin læser i en skruetvinge samtidig med at der liiiige er plads til den undren og tvivl, som ansporer læsningen og udfordrer realitetssansen. Velskrevet og sat med stor, læsbar sats.

Som psykologisk thriller kan den måle sig med, og går i lige linje fra, Patricia Highsmith og John Fowles til nutidige Rosamund Lupton, Paula Hawkins og Gillian Flynn.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Birgit Sloth

2016-04-06

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 11. mar. 2016

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 25. jun. 2016

Politiken

Af

Bjørn Bredal

d. 11. mar. 2016


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Ebog

2016

Punktskrift

2017

Bog

2016

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016