Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Broderskabet : spændingsroman

Del 2 af KatharerneDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

639 sider

Udgivet

2016

Ophav

Ole Clifford(forfatter)
Genre og formroman, spænding
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


I nutiden og med spring tilbage i middelalderen, lokkes makkerparret Mikkel og Viktor, hacker og astrofysiker, på en rejse rundt i Europa i forsøget på at afdække hemmeligheden om tempelridderne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 12. sep. 2016

Tempelriddere i 1300-tallet og en hacker i nutiden, der forsøger at finde ud af hvad der i virkeligheden skete med "broderskabet". Til læsere af historiske spændingsromaner.

I nutiden påtager/lokkes makkerparret Mikkel Halvorsen og Victor Thomsen, en hacker og en astrofysiker, sig en opgave for et hemmeligt schweizisk broderskab. Opgaven sender dem fra rundkirkerne på Bornholm til en mystisk tempelridderkirke i Frankrig og videre rundt i Europa. Samtidig klippes der tilbage i tiden til middelalderen i perioden fra 1127-1314.

Ole Clifford har skrevet en værdig efterfølger til "Katharerne", hvor man tydeligt fornemmer det enorme researcharbejde. Detaljerne, og beskrivelserne af fortiden og bygningsværkerne, sidder lige i skabet. Den vigtige vekselvirkning mellem fortiden og nutiden fungerer fint, og på trods af sin længde, 639 sider, er bogen hurtigt læst da spændingen, og de korte kapitler, gør at læseren holdes ved ilden samtidig med at de historiske detaljer nydes. Præcis måden en historisk spændingsroman skal skrues sammen på. I bogens slutning lægges der op til en sidste bog i serien, "Galileo", der kommer til at afslutte "Kættertrilogien". Jeg anbefaler ikke at bøgerne læses selvstændigt.

Kan sammenlignes med første bind i serien, KatharerneBroderskabet


Da Vinci mysteriet


, Robyn Youngs tempelriddertrilogi der starter med Broderskabet samt Da Vinci mysteriet der også har nogle af de samme tematikkerKan sammenlignes med første bind i serien, Katharerne, Robyn Youngs tempelriddertrilogi der starter med samt Da Vinci mysteriet der også har nogle af de samme tematikkerKan sammenlignes med første bind i serien, Katharerne, Robyn Youngs tempelriddertrilogi der starter med Broderskabet samt der også har nogle af de samme tematikker.Informationer og udgaver

2016

Bog

Ole Clifford

Alhambra, 1. udgave

2016

Ebog

Ole Clifford

Clifford Media, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Peter Secher Schmidt

Nota

2019

Punktskrift

Ole Clifford

Nota