Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Britta Nielsen i Afrika


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

205 sider med tavler i farver

Udgivet

2021

Ophav

Gwen Nel(forfatter, (hovedansvarlig))

Helle Ramløs(illustrator)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Bedrageridømte Britta Nielsen, som stjal millioner fra en offentlig kasse tiltænkt svage medborgere, havde et hemmelig liv i Sydafrika. Her fortæller hendes personlige assistent og sydafrikanske veninde Gwen Nel om Brittas liv i Afrika. For dig som læser om medieombruste kriminalsager


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jun. 2022

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. jun. 2022

Bedrageridømte Britta Nielsen, som stjal millioner fra en offentlig kasse tiltænkt svage medborgere, havde et hemmelig liv i Sydafrika. Her fortæller hendes personlige assistent og sydafrikanske veninde Gwen Nel om Brittas liv i Afrika. For dig som læser om medieombruste kriminalsager.

I 2008 køber og indretter Britta med Gwens hjælp en luksusvilla i et 20 hektar stort safari-resort, som hedder "Dannevirke". Her ejes flere boliger af danskere. I bogen er fx historien om Britta og Gwens første møde, og historien "Strudsefeber", hvor Gwen står for levering af de strudser Britta ønsker til adspredelse omkring sin luksusvilla. Og Gwen lærer allerede tidligt, at når Britta ønsker noget, hvad som helst, så skal det ske, når Britta vil det. Gwen fortæller også, at hun intet kendte til Brittas forbrydelser i Danmark, og at hun efter afsløringen intet forstår, da hun ellers følte Britta betroede hende alt. Gwen Nel fortæller i samarbejde med journalisten Joan Thora E. Lauerberg, og bogen er blevet til gennem dialoger mellem de to. Bogen er krydret med fotos fra Brittas tid i Sydafrika, som både vidner om luksusliv omkring poolen og om Brittas store kærlighed til dyr.

Velskrevet og interessant journalistisk dokumentar med et unikt indblik i Britta Nielsens liv i Afrika.

Om samme sag fx Et år med Britta NielsenBritta


og BrittaOm samme sag fx Et år med Nielsen og .Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustrator: Helle Ramløs

Laurberg, 1. udgave