Gå til indholdBreve til fruen på Sølyst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

218 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

biografierOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Om grevinde Charlotte Schimmelmann (1757-1816) som fra sin bolig Sølyst skrev breve om københavner-begivenheder, livet ved hoffet og oplysningstidens mange politiske intriger, og havde succes som salonværtinde for tidens elite, her i blandt litterære talenter som Jens Baggesen og Adam Oehlenschläger. Hun var gift med finans- og statsminister Ernst Schimmelmann. Biografien er udformet som breve fra forfatteren til grevinden


Anmeldelser (1)


2. nov. 2017

Charlotte Schimmelmann, 1757-1816, var en af sin tids indflydelsesrige kvinder som salonværtinde og politikerhustru. Her fortæller Lise Arends Olsen om hende, formet som en række breve. For dem, der vil læse om salonkulturen i en let og underholdende form.

CS holdt om vinteren salon i palæet i Bredgade i København, og om sommeren på landstedet Sølyst i Nordsjælland. Her færdedes kunstnere, politikere, diplomater, adel og embedsmænd fra ind- og udland. En af de væsentligste kilder til CS er Louis Bobés "Efterladte Papirer fra den Reventlowske Familiekreds ...", som ligger til grund for Lise Arends Olsens bog, hvor hun skriver breve til CS. Hun har tidligere skrevet Sophie og Fanny Baggesen - i medgang og modgang


CS holdt om vinteren salon i palæet i Bredgade i København, og om sommeren på landstedet Sølyst i Nordsjælland. Her færdedes kunstnere, politikere, diplomater, adel og embedsmænd fra ind- og udland. En af de væsentligste kilder til CS er Louis Bobés "Efterladte Papirer fra den Reventlowske Familiekreds ...", som ligger til grund for Lise Arends Olsens bog, hvor hun skriver breve til CS. Hun har tidligere skrevet Sophie og Fanny Baggesen - i medgang og modgang.

Lise Arends Olsen har valgt en personlig, snakkende stil, hvor hun skriver breve til CS om dennes liv og tid og samtidig fortæller om sig selv og sin tid, bl.a. om årets gang i sin have. Det vil appellere til læsere, der gerne vil vide noget om datidens salonkultur i en let og underholdende tone. De læsere, der prioriterer det historisk faktuelle, vil finde stilen for snakkende og grebet med breve kunstlet.

Andre underholdende skildringer findes i Vilde kvinder, milde kvinder


Kvinder der forandrede Danmark


Breve til Charlotte


Salon på Sophienholm


Nordisk salonkultur


og Kvinder der forandrede Danmark. Vil man mere i dybden, er der Breve til Charlotte eller relevante afsnit i Salon på Sophienholm og Nordisk salonkulturAndre underholdende skildringer findes i Vilde kvinder, milde kvinder og . Vil man mere i dybden, er der Breve til Charlotte eller relevante afsnit i Salon på Sophienholm og Nordisk salonkulturAndre underholdende skildringer findes i Vilde kvinder, milde kvinder og Kvinder der forandrede Danmark. Vil man mere i dybden, er der eller relevante afsnit i Salon på Sophienholm og Nordisk salonkulturAndre underholdende skildringer findes i Vilde kvinder, milde kvinder og Kvinder der forandrede Danmark. Vil man mere i dybden, er der Breve til Charlotte eller relevante afsnit i og Nordisk salonkulturAndre underholdende skildringer findes i Vilde kvinder, milde kvinder og Kvinder der forandrede Danmark. Vil man mere i dybden, er der Breve til Charlotte eller relevante afsnit i Salon på Sophienholm og Andre underholdende skildringer findes i Vilde kvinder, milde kvinder og Kvinder der forandrede Danmark. Vil man mere i dybden, er der Breve til Charlotte eller relevante afsnit i Salon på Sophienholm og Nordisk salonkultur.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen


Informationer og udgaver

Bog

2017