Bøger / faglitteratur

Breve til en ung forfatter : tanker og gode råd


Beskrivelse


Colum McCanns (f. 1965) gode råd om at skrive skønlitteratur, og hvordan man håndterer et liv som forfatter med dets op- og nedture og eksistentielle kriser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2017

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 23. aug. 2017

Inspirerende, essayagtige tekster om at skrive skønlitteratur. De gode råd har været lagt op på Colum McCanns hjemmeside, én hver fredag, til glæde for unge forfatterspirer.

Buket af gode råd om at skrive skønlitteratur, og hvordan man håndterer et liv som forfatter med dets op- og nedture og eksistentielle kriser. Skriverådene er også rent praktiske: Brug en notesbog. Læs højt. Rejs. Op af sofaen, ud ad døren. Vær ikke bange for det hvide papir. Disciplinér din skriveproces. Bogen er opstået ud fra McCanns erfaringer med at undervise i kreativ skrivning på universitetet. Colum McCann (f. 1965) er irsk forfatter og bosat i New York. Hans nyeste bog på dansk er novellerne Tretten måder at se påLad kun verden tumle sig. Bedst kendt er den prisbelønnede roman Lad kun verden tumle sigBuket af gode råd om at skrive skønlitteratur, og hvordan man håndterer et liv som forfatter med dets op- og nedture og eksistentielle kriser. Skriverådene er også rent praktiske: Brug en notesbog. Læs højt. Rejs. Op af sofaen, ud ad døren. Vær ikke bange for det hvide papir. Disciplinér din skriveproces. Bogen er opstået ud fra McCanns erfaringer med at undervise i kreativ skrivning på universitetet. Colum McCann (f. 1965) er irsk forfatter og bosat i New York. Hans nyeste bog på dansk er novellerne Tretten måder at se på. Bedst kendt er den prisbelønnede roman .

McCanns råd er eftertænksomme, men også for en stor del lavpraktiske. Stilen er kortfattet, levende, teksterne er naturligvis velskrevne, og rådene vil appellere til unge forfatterspirer, som er i gang med at skrive kreativt, og som har brug for inspiration, et spark videre - eller vil bekræftes i det, de allerede ved. Men det er ikke nogen "opskrift" på at blive forfatter. Det nærmeste, McCann kommer en egentlig regel, er, at der ingen regler er.

McCann er et godt bud på en skønlitterær forfatters råd til unge "fagfæller", men den er mere fragmentarisk end fx Stephen King Om at skriveSkrivning for begyndere og Llambías Skrivning for begyndereMcCann er et godt bud på en skønlitterær forfatters råd til unge "fagfæller", men den er mere fragmentarisk end fx Stephen King Om at skrive og Llambías .


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 23. sep. 2017