Gå til indholdBøger / faglitteratur / barndomserindringer

Brev til mor : om at komme ovenpå efter en svær barndom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

354 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Carsten Graff(forfatter)

Lene K. Ishøy(illustrator)
Genre og formbarndomserindringer, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Malene Lauritsen (f. 1983) var otte år, da faren første gang forgreb sig på hende. Hvordan kan man få et godt liv efter 1460 voldtægter som barn? En beretning om omsorgssvigt og misbrug, styrke og vilje


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 17. nov. 2016

Hvordan kan man få et godt liv efter 1460 voldtægter som barn? En stærk beretning om omsorgssvigt og misbrug, styrke og vilje. Til læsere af dramaer fra virkeligheden, der kan tåle de barske detaljer.

Malene Lauritsen var 8 år, da faren første gang forgreb sig på hende. Det er i hvert fald den første erindring hun har om det misbrug, der stod på i 7 år, og først stoppede da hun fik en kæreste. Som voksen klarer hun sig godt, med job og kæreste, men som livet falder på plads begynder efterreaktionen på hendes dårlige barndom, og hun må kæmpe mod sine egne dæmoner, systemet og ikke mindst forældrene. Historien suppleres med uddrag fra journaler, avisartikler o.lign. Carsten Graff er forfatter og essayist og har bl.a. været med til at skrive Sådan blev jeg Kasi Jesper.

Det er en bog, der kalder på følelserne, og det er svært at holde både tårer og vrede tilbage, når man læser om de svigt Malene har oplevet. Især det meget rørende brev til moren, som bogen begynder og slutter med, er hudløs og stærk. Malene fortæller nøgternt og ærligt sin historie, i et beskrivende sprog, der dog ikke bliver trivielt.

Minder pga. det nøgterne sprog og mønsterbrydervinklen om Zornig - vrede er mit mellemnavnPigen i spejlet


Sommerbarn


Skyggefald


, der er dog flere detaljer om overgrebene i nærværende bog. Pigen i spejlet er også en personlig beretning om emnet. Af romaner om emnet anbefales Sommerbarn og SkyggefaldMinder pga. det nøgterne sprog og mønsterbrydervinklen om Zornig - vrede er mit mellemnavn, der er dog flere detaljer om overgrebene i nærværende bog. er også en personlig beretning om emnet. Af romaner om emnet anbefales Sommerbarn og SkyggefaldMinder pga. det nøgterne sprog og mønsterbrydervinklen om Zornig - vrede er mit mellemnavn, der er dog flere detaljer om overgrebene i nærværende bog. Pigen i spejlet er også en personlig beretning om emnet. Af romaner om emnet anbefales og SkyggefaldMinder pga. det nøgterne sprog og mønsterbrydervinklen om Zornig - vrede er mit mellemnavn, der er dog flere detaljer om overgrebene i nærværende bog. Pigen i spejlet er også en personlig beretning om emnet. Af romaner om emnet anbefales Sommerbarn og .


Berlingske tidende

d. 17. dec. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 17. dec. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Illustrator: Lene K. Ishøy

Stemningshotellet, 1. udgave

2016

E-bog

Illustrator: Lene K. Ishøy

Stemningshotellets Forlag

2017

Lydbog (online)

indlæser: Maria Stokholm

Stemningshotellet