Gå til indholdBøger / faglitteratur

Brev til en nybagt forælder : et feministisk manifest i femten punkter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

94 sider

Udgivet

2021

Ophav

Susanne Staun(oversætter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre


Beskrivelse


Feministisk manifest skrevet som et brev fra veninde til veninde med 15 bud på, hvordan veninden skal opdrage sin datter feministisk. Omdrejningspunktet er ligeværd - piger skal opdrages til at være ligeværdige med drenge i alle livets forhold


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 6. mar. 2017

Feministisk manifest skrevet som et brev fra veninde til veninde. Forfatteren kommer med 15 bud på, hvordan veninden skal opdrage sin datter feministisk. For voksne med interesse i samfundsforhold og kvinders rettigheder.

Bogen er opdelt i 15 små afsnit indledt af et forord, hvor forfatteren, der er fra Nigeria, beskriver sin bevæggrund for at skrive bogen. De 15 afsnit indeholder meget forskellige forslag til, hvordan man kan opdrage en datter til at hvile i sig selv og ikke sætte sit lys under en skæppe, fordi hun er pige. Bogens omdrejningspunkt uanset emner er ligeværd. Piger skal opdrages til at være ligeværdige med drenge i alle livets forhold. Fokus på mor og far som rollemodeller er også en vigtig faktor. Bogen indeholder en kort beskrivelse af forfatteren og hendes øvrige bøger.

Interessant, lille bog, der både i materiale, skrifttype/opsætning og sprog giver læseren stor læselyst. De 15 ideer om, hvordan man kan opdrage sin datter, er tankevækkende og samfundsdebatterende. Af og til er der nogle afsnit, der primært giver mening i en nigeriansk ramme, men det giver blot læseren en forståelse af, hvad nogle kvinder slås med. Langt hovedparten af indholdet er aktuelt over hele verden, og både kvinder og mænd vil have gavn af at læse den.

Mange af de samme kønsproblematikker behandles fornemt her i romanens form: I love DickKvinder og kujoner


. I Kvinder og kujoner bliver fiktionens pres på, hvordan kvinder skal være/se ud grundigt beskrevetMange af de samme kønsproblematikker behandles fornemt her i romanens form: I love Dick. I bliver fiktionens pres på, hvordan kvinder skal være/se ud grundigt beskrevet.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2018

af

af

Anne Birgitte Hundahl

d. 8. okt. 2018

Adichies bud på at være en feministisk forælder er en både relevant og tankevækkende opfordring til, hvordan man som forælder bør opdrage piger i nutidens samfund. Chimamanda Ngozi Adichie er feminis...


Politiken

d. 8. mar. 2017

af

af

Lise Garsdal

d. 8. mar. 2017


Weekendavisen

d. 10. mar. 2017

af

af

Johanne Mygind

d. 10. mar. 2017


Kristeligt dagblad

d. 18. mar. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 18. mar. 2017Informationer og udgaver

2021

Bog

Chimamanda Ngozi Adichie

Politiken, 2. udgave

2017

Bog

Chimamanda Ngozi Adichie

Gyldendal

2021

Ebog

Chimamanda Ngozi Adichie

Politiken, 2. e-bogsudgave

2017

Ebog

Chimamanda Ngozi Adichie

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Hella Joof

Politiken