Gå til indholdBrendekilde : liv og værk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

420 sider: ill. (nogle i farver) ; 28×26 cm

Udgivet

2021

genre/form

biografierOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Stor, samlet monografi over maleren H.A. Brendekildes liv og værker, baseret på omfattende kildestudier. Den smukke bog indeholder et væld af farvegengivelser af kunstnerens værker. Obligatorisk læsning for alle interesserede i dansk kunst


Anmeldelser (6)


1. jun. 2021

Stor, samlet monografi over maleren H.A. Brendekildes liv og værker, baseret på omfattende kildestudier. Den smukke bog indeholder et væld af farvegengivelser af kunstnerens værker. Obligatorisk læsning for alle interesserede i dansk kunst.

Kunsthistoriker Anne Christiansen var frem til 2015 ansat ved Odense Bys Museer, hvor de administrative opgaver tog tid fra hendes plan om at skrive denne bog om maleren Brendekilde. I de seneste år har hun dog helt kunnet hellige sig denne store opgave med studier af kilder, der bringer meget nyt om kunstnerens liv frem, bl.a. at han levede et dobbeltliv med to familier. H.A. Brendekilde (1857-1942) blev født i små kår i den fynske landsby Brændekilde. Han kom siden på kunstakademiet og blev gode venner med maleren L.A. Ring. I sit lange liv har Brendekilde boet i Næstved, København, Odense og Jyllinge, hvor han døde. Omfattende noteapparat, litteratur- og kildehenvisninger, samt personregister.

En meget smuk og indbydende bog, der med et væld af illustrationer og i et velskrevet sprog fortæller meget spændende nyt om maleren Brendekildes liv.

Brendekilde blev også beskrevet i det store udstillingskatalog Kunstnerbrødre


L.A. Ring


, der udkom i 2018. Den anden "bror", L.A. Ring, beskriver Henrik Wivel i sin uforlignelige L.A. RingBrendekilde blev også beskrevet i det store udstillingskatalog Kunstnerbrødre, der udkom i 2018. Den anden "bror", , beskriver Henrik Wivel i sin uforlignelige Brendekilde blev også beskrevet i det store udstillingskatalog Kunstnerbrødre, der udkom i 2018. Den anden "bror", L.A. Ring, beskriver Henrik Wivel i sin uforlignelige L.A. Ring.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Historie-online.dk [online]

Af

Anders Ellegaard

2021-07-07

Kristeligt dagblad

Af

Torben Weirup

d. 7. aug. 2021

Politiken

Af

Peter Michael Hornung

d. 12. sep. 2021

Kristeligt dagblad

Af

Torben Weirup

d. 9. okt. 2021

Fynske årbøger

Af

Marianne Weigel

2021


Informationer og udgaver

Bog

2021