Gå til indholdBorte med blæsten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

1070 sider: ill.

Udgivet

1942

Originaludgave

1942


Beskrivelse


Roman fra sydstaterne under den amerikanske borgerkrig


Anmeldelser (1)


11. maj. 2021

Under den amerikanske borgerkrig kæmper den smukke og omsværmede Scarlett O'Hara for sit livs kærlighed. Splittet mellem to mænd - den, hun elsker, og den, som elsker hende - kæmper hun for at overleve krigens udfordringer. For læsere af klassiske slægts- og kærlighedsromaner.

Før borgerkrigen lever Scarlett OH́ara et bekymringsfrit liv fuldt af kjoler, baller og unge mænds opmærksomhed. Selv er hun forelsket i nabosønnen Ashley, der er forlovet med sin kusine, og i affekt gifter Scarlett sig med den generte Charles. Krigen vender op og ned på alt. Charles bliver dræbt, Ashley forsvinder og en skikkelse fra fortiden, den tvivlsomme kvindebedårer Rhett Butler, får Scarlett til at tvivle på både moral og følelser. I bogens forord perspektiverer Johanna Schreiber teksten ift. nutidens racediskrimination, mens Mette Rolan-Kjærsgaard belyser borgerkrigens eftervirkninger.

For første gang foreligger denne roman nyoversat og moderniseret. Så vidt muligt har oversætteren undgået nedsættende og racistisk sprog, og det har givet bogen et tiltrængt løft. Det er altid dristigt at nyoversætte en elsket klassiker, men her er det gjort nænsomt.

Bogen er optrykt et hav af gange, senest i 2020 Borte med blæsten (Ved Erik Freiesleben, 2-binds-udgave). [Bind] 1. Alle udgaver er dog med oversættelse af Erik FreieslebenBorte med blæsten. Bind 1


Bogen er optrykt et hav af gange, senest i 2020 Borte med blæsten (Ved Erik Freiesleben, 2-binds-udgave). [Bind] 1. Alle udgaver er dog med oversættelse af Erik Freiesleben.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2004

Ebog

2021

Ebog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (bånd)

1994

Lydbog (bånd)

1980

Bog

1942