Bøger / faglitteratur

Borgerlyst : en projektbiografi


Beskrivelse


Om opstarten på projektet Borgerlyst og forfatternes personlige fortællinger om to meget forskellige liv fulde af borgerlyst. Med modeller, redskaber og gode råd til, hvordan man selv kan udvikle projekter der gavner samfundet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 8. jan. 2014

Bogen har appel til alle som savner nye og anderledes redskaber og ideer til aktivt medborgerskab.

Bogen udspringer af de 2 forfatteres lyst til aktivt at bidrage til de forandringer, der gør sig gældende i samfundet, men med andre spilleregler end dem partier og foreninger rummer. Borgerlyst dækker over lysten til at gøre mere end sin samfundsmæssige borgerpligt. Forfatterne, som begge har en baggrund med universitetsstudier og et stort samfundsengagement, startede deres samfundslaboratorium i 2009, og bogens 9 kapitler rummer 6 elementer som tilsammen udgør en erfaringsopsamling på de første 4 års arbejde. Den rummer et kludetæppe af gode ideer, eksperimenter, kursusforslag, projekterfaringer fra aktive borgerlystne, eftertanker og perspektiver. Samlet set er der tale om en anderledes innovativ håndbog med mange forskellige redskaber til alle som ønsker at gøre en aktiv forskel i hverdagen.

Flere bøger beskæftiger sig med det aktive medborgerskab, innovation og kreativitet, men ingen er umiddelbart sammenlignelig med denne, som har sit helt eget jordnære udgangspunkt med eksempler, ideer, erfaringer og den enkeltes lyst og praktiske anvendelighed i hverdagen i centrum.

En omfattende håndbog med et sammensurium af alskens gode ideer til at styrke sin egen handlekraft og deltage aktivt i samfundslivet.


Politiken

d. 23. mar. 2014

af

af

Andrea Hejlskov

d. 23. mar. 2014