Gå til indholdBonusforældre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Familieterapeutens gode råd til at leve i sammenbragte familier. Bogens sidste del består af dagbogsnotater og refleksioner nedskrevet af en bonusfar og hans bonusdatter


Anmeldelser (5)


24. feb. 2010

Bogen henvender sig primært til bonus-, pap og -stedforældre. Men andre familiemedlemmer kan nok også have glæde af bogen, især bonusbedsteforældre.

Juul er familieterapeut og har skrevet mange bøger om livet i familien, de mest kendte er nok Dit kompetente barn, 2008 og den nyeste er Samtaler med forældre, 2009. Han giver her gode råd til den nye bonusforælder - hvordan taler man med barnet, hvor hurtigt skal vi flytte sammen, hvad er "god kontakt", hvordan gebærder man sig, når der er spændinger i luften mellem forælder og barn? Har man selv nogle lig i lasten fra sidste forhold, som måske kan være en belastning i forhold til barnet? Disse og mange andre almindelige situationer når han rundt om. Det er klar tale, sproget er godt, og man forstår hurtigt pointen, og hans eksempler er gode.

Der findes mange bøger om emnet, bl.a. Samtaler med forældre, 2010 og Fars nye kæreste : en overlevelsesguide for stedmødre, 2004, men de er ikke helt så præcise og klare i sproget.

Det er en god brugsbog for bonusforældrene, den kan være god at have ved hånden i en af nye og uvante situationer.

Lektørudtalelse

Af

Lis Pedersen

4. mar. 2019

En hands-on bog til Bonusforældre, med gode råd om muligheder og faldgrupper i det nye familieliv med bonusbørn.

Gennem ti kapitler tager Jesper Juul fat på nogen af de emner der trænger sig på, når man står i rollen som bonusforældre. Bogens første del beskriver alt fra den første kontakt til det nye bonusbarn, oplevelsen af at være nr 2 på partneres kærlighedsliste, gode råd til hvordan man skaber en sammenbragt familie og mange andre spørgsmål der kan trænge sig på i processen. Anden del af bogen er en beskrivelse af et forhold mellem en bonusfar og datter og bygger på dagbogs-citater de to har skrevet gennem en 20-årig periode.

Bogen er til alle de der lever i en sammenbragt familie, med de glæder og udfordringer det giver. Jesper Juuls bog har en nærværende og ligefrem tone, der viser mulige veje for at skabe et godt forhold til bonusbørnene. De mange realistiske eksempler er med til at belyse de problemstillingerne som mange bonusforældre/sammenbragt familier oplever og Juul giver et bud på praktiske handlemuligheder, så alle får mulighed for et godt liv i den nye familiekonstellation.

Den tidligere udgave, Bonusforældre


Stedbørnene


Mere end pap og bonus


, er stadig brugbar, da eneste ændring i denne udgave er anden del med den personlige fortælling. Derudover findes flere bøger om samme emne fx Stedbørnene og Mere end pap og bonusDen tidligere udgave, Bonusforældre, er stadig brugbar, da eneste ændring i denne udgave er anden del med den personlige fortælling. Derudover findes flere bøger om samme emne fx og Mere end pap og bonusDen tidligere udgave, Bonusforældre, er stadig brugbar, da eneste ændring i denne udgave er anden del med den personlige fortælling. Derudover findes flere bøger om samme emne fx Stedbørnene og Den tidligere udgave, Bonusforældre, er stadig brugbar, da eneste ændring i denne udgave er anden del med den personlige fortælling. Derudover findes flere bøger om samme emne fx Stedbørnene og Mere end pap og bonus.

Lektørudtalelse

Af

Anette Brinkløv Liebmann

P [online]

Af

Johanne Dahl-Hansen

2019-06-17

Tidsskrift for psykoterapi

Af

Anne Karina Busch

Årg. 27, nr. 2 (2019)

Politiken

Af

Per Schultz Jørgensen

d. 4. sep. 2010


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2011

Ebog

2022

Ebog

2013

Bog

2019

Bog

2010

Lydbog (cd-mp3)

2014