Gå til indholdBøger / faglitteratur

Bonusforældre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

208 sider

Udgivet

2019

Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre


Beskrivelse


Familieterapeutens gode råd til at leve i sammenbragte familier. Bogens sidste del består af dagbogsnotater og refleksioner nedskrevet af en bonusfar og hans bonusdatter


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2010

af

af

Lis Pedersen

d. 24. feb. 2010

Bogen henvender sig primært til bonus-, pap og -stedforældre. Men andre familiemedlemmer kan nok også have glæde af bogen, især bonusbedsteforældre.

Juul er familieterapeut og har skrevet mange bøger om livet i familien, de mest kendte er nok Dit kompetente barn, 2008 og den nyeste er Samtaler med forældre, 2009. Han giver her gode råd til den nye bonusforælder - hvordan taler man med barnet, hvor hurtigt skal vi flytte sammen, hvad er "god kontakt", hvordan gebærder man sig, når der er spændinger i luften mellem forælder og barn? Har man selv nogle lig i lasten fra sidste forhold, som måske kan være en belastning i forhold til barnet? Disse og mange andre almindelige situationer når han rundt om. Det er klar tale, sproget er godt, og man forstår hurtigt pointen, og hans eksempler er gode.

Der findes mange bøger om emnet, bl.a. Samtaler med forældre, 2010 og Fars nye kæreste : en overlevelsesguide for stedmødre, 2004, men de er ikke helt så præcise og klare i sproget.

Det er en god brugsbog for bonusforældrene, den kan være god at have ved hånden i en af nye og uvante situationer.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 4. mar. 2019

En hands-on bog til Bonusforældre, med gode råd om muligheder og faldgrupper i det nye familieliv med bonusbørn.

Gennem ti kapitler tager Jesper Juul fat på nogen af de emner der trænger sig på, når man står i rollen som bonusforældre. Bogens første del beskriver alt fra den første kontakt til det nye bonusbarn, oplevelsen af at være nr 2 på partneres kærlighedsliste, gode råd til hvordan man skaber en sammenbragt familie og mange andre spørgsmål der kan trænge sig på i processen. Anden del af bogen er en beskrivelse af et forhold mellem en bonusfar og datter og bygger på dagbogs-citater de to har skrevet gennem en 20-årig periode.

Bogen er til alle de der lever i en sammenbragt familie, med de glæder og udfordringer det giver. Jesper Juuls bog har en nærværende og ligefrem tone, der viser mulige veje for at skabe et godt forhold til bonusbørnene. De mange realistiske eksempler er med til at belyse de problemstillingerne som mange bonusforældre/sammenbragt familier oplever og Juul giver et bud på praktiske handlemuligheder, så alle får mulighed for et godt liv i den nye familiekonstellation.

Den tidligere udgave, BonusforældreStedbørnene


Mere end pap og bonus


, er stadig brugbar, da eneste ændring i denne udgave er anden del med den personlige fortælling. Derudover findes flere bøger om samme emne fx Stedbørnene og Mere end pap og bonusDen tidligere udgave, Bonusforældre, er stadig brugbar, da eneste ændring i denne udgave er anden del med den personlige fortælling. Derudover findes flere bøger om samme emne fx og Mere end pap og bonusDen tidligere udgave, Bonusforældre, er stadig brugbar, da eneste ændring i denne udgave er anden del med den personlige fortælling. Derudover findes flere bøger om samme emne fx Stedbørnene og .


P [online]

d. 17. jun. 2019

af

af

Johanne Dahl-Hansen

d. 17. jun. 2019


Tidsskrift for psykoterapi

Årg. 27, nr. 2 (2019)

af

af

Anne Karina Busch

Årg. 27, nr. 2 (2019)


Politiken

d. 4. sep. 2010

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 4. sep. 2010Informationer og udgaver

2019

Bog

Jesper Juul (f. 1948)

Akademisk Forlag, 2. udgave

2010

Bog

Jesper Juul (f. 1948)

Apostrof

2022

Ebog

Jesper Juul (f. 1948)

Nota

2013

Ebog

Jesper Juul (f. 1948)

Apostrof, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Niels Petersen (f. 1966-10-19)

Lindhardt og Ringhof

2012

Lydbog (net)

indlæser: Emil J. Rørbye

Nota

2011

Lydbog (net)

indlæser: Louise Herbert

Momolydbog

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Louise Herbert

Momolydbog