Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Bonk - en bog om, hvordan man laver tegneserier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Tegneseriens virkemidler, bl.a. layout, baggrunde, perspektiv, tekst og bobler, lys og skygge. Også afsnit om redskaber, rentegning og specielle teknikker. Mange tegninger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 1997

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 21. feb. 1997

Søren Jessen er tegneserieskaber, og er vel bedst kendt for børneserien Oscar og Villy Uhyre. Denne udgivelse er en glimrende lille håndbog i, hvordan man fremstiller sine egne tegneserier. Den henvender sig specielt til tegneglade børn på mellemtrinnet, som går og drømmer om at lave egne serier, og som sådan fungerer den fint. Bogen går ikke så meget ind på selve tegneteknikken, som bl.a. Rodgers' bog fra 1990, Sjov med serier. Den er mere på linie med Hesseldahl og Rolandś Vi laver tegneserier, ligeledes fra 90, hvor det mere drejer sig om at komme i gang, få en brugbar opskrift, som det fint kaldes i bogen. Med gode instruktive tegninger, flere naturligvis i tegneserieform, beskriver hvert opslag forskellige emner inden for tegneserieproduktion. Med udgangspunkt i gode tegneredskaber og vigtige teknikker oplyses bl.a. om betydningen af perspektiv, lys og skygge, farver, baggrunde m.m., forklaret i et let og forståeligt sprog. Bogen henvender sig specielt til den enkelte, men med sine mange gode oplysninger in mente, kan den snildt indgå i faget billedkunst.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 1997

af

af

Steffen Kronborg

d. 21. feb. 1997

Søren Jessen har tidligere lavet både tegneserier og billedbøger og har nu fået lyst til at videregive nogle af sine erfaringer til unge tegneserieskabere in spe. I forvejen findes der en lille håndfuld lignende lærebøger om tegneseriefremstilling på det danske marked, og de fleste af dem har samme målgruppe som Søren Jessens bog: de 11-14 årige. Med kun 48 sider til rådighed er det begrænset, hvor meget originalt, der kan siges om emnet, og den nye bog betræder da også stort set de samme stier som de tidligere værker. Her er afsnit om redskaber, layout, perspektiv, rentegning, osv. - det hele humoristisk eksemplificeret via et gennemgående persongalleri hentet fra cirkusmiljøet. Der er dog også ny inspiration at finde i Søren Jessens Bonk -... (den lyd, det giver, når en bold rammer en mur); bl.a. mindes jeg ikke at have set forholdene omkring baggrunde, lys og skygge samt de mere specielle tegneteknikker anskueliggjort så klart andre steder. Desuden er der grund til at fremhæve bogens overskuelige og udmærket strukturerede opbygning, som gør den let at anvende for de håbefulde serietegneraspiranter. En god begynderbog - som i erkendelse af sine egne begrænsninger flere gange opfordrer til videre fordybelse via bibliotekets bogbestand.


Folkeskolen

Årg. 114, nr. 21 (1997)

af

af

Jørgen Kuhlmann

Årg. 114, nr. 21 (1997)