Bøger / faglitteratur / bibliografier

Bondens frisættelse : de danske landboreformer 1750-1810


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
607 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
bibliografier

Beskrivelse


Belysning af de danske landboreformer, herunder forholdene før og efter, det politiske arbejde med reformerne og perspektivering til den politiske udvikling i samtiden og til landbruget i dag.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. okt. 2015

Rigt illustreret kulturhistorisk pragtværk om de danske landboreformer 1750-1810. For de kulturhistorisk interesserede og til opgaver fra gymnasieniveau.

Kulturhistorisk værk, der fortæller om de danske landboreformer 1750-1810. Bogen er i fire dele. Første del beskriver forholdene på landet før reformerne. Herunder fortælles om nogle af de små reformer, der opstod rundt omkring i Danmark på kongelige og private godser. Det var en tid bogen kalder for "de tusind små blomsters tid." Anden del giver et overblik over arbejdet med landboreformerne, og perspektiverer til den øvrige politiske udvikling dengang. Tredje del fortæller om, hvordan de nye love blev gjort til virkelighed med eksempler fra tre udvalgte godser. Fjerde del er "en samlet vurdering af de danske landboreformer og de afgørende faktorer i deres succes." Et efterskrift hedder: "Fra landboreformerne til dansk landbrug i dag." Bogen har ordliste, kilderegister, litteraturliste og henvisninger til noter. Birgit Løgstrup (f. 1941) er adjungeret professor ved Århus Universitet.

Smukt kulturhistorisk akademisk storværk af blivende værdi, hvor ikke mindst de mange flotte gengivelser af malerier og andre illustrationer giver bogen pondus alene som kulturhistorisk coffee table bog.

Der findes ikke tilsvarende omfattende værk alene om landboreformerne, men Birgit Løgstrup har fx også skrevet Bundet til jorden.


Berlingske tidende

d. 27. nov. 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 27. nov. 2015


Weekendavisen

d. 4. dec. 2015

af

af

Peter Henningsen

d. 4. dec. 2015