Gå til indholdBombeterror i København : trusler og terror 1968-1990


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

536 sider: ill.

Udgivet

2009

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Danmark, specielt København, var i perioden fra slutningen af 1960'erne og frem til afslutningen på den kolde krig hjemsøgt af flere internationale terroristgrupper og deres sympatisører. Det beskrives hvilken farer danskere var udsat for


Anmeldelser (6)


9. nov. 2009

Målgruppen er de særligt historisk interesserede, vil fx kunne formidles bredere til de relativt mange læsere af bøger om Blekingegadebanden. Opgavebrug er fra gymnasieniveau, her fx til en større opgave om den aktuelle terrortrussel i Danmark.

Mursten af et historisk værk, der med solidt historisk perspektiv "trusler og terror 1968-1990", minder om at terror i Danmark ikke kun er en aktuel trussel. Bogen bygger på et omfattende kendt kildemateriale og på nye kilder. Samlet er det en tankevækkende og uhyggelig historie om terror i Danmark med fokus på såvel terrorbegrebet som på bagmænd og ikke mindst på terrorens ofre. Første del er en kronologisk redegørelse for den internationale mellemøstlige terror og dens vej til Danmark og Norden. Anden del beskriver terrorfaren fra ikke mellemøstlig side, her fx "Japans Røde Hær" og Cubas hemmelige politis forsøg på at oprette et "terror- og agentnetværk" i Europa. Tredje del beskriver trusler fra danske ekstremister på de politiske ydrefløje. Der afsluttes med et konkluderende afsnit, kildebeskrivelse, noter og navneregister.

Der findes andre bøger om terror i Danmark, fx Øvig Knudsens populære bøger om Blekingegadebanden, men første bog med et egentlig historisk perspektiv på terrortruslen i Danmark.

Så indbydende velskrevet og spændende som en spændingsbog for de historisk interesserede læsere. Det som umiddelbart gør størst indtryk på mig er beskrivelser af de faktiske danske ofre og deres udsagn.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Berlingske tidende

Af

Hans Davidsen-Nielsen

d. 10. nov. 2009

Politiken

Af

Jes Fabricius Møller

d. 21. nov. 2009

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 10. nov. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Claus Mechlenborg

d. 11. nov. 2009

Weekendavisen

Af

Frederik Stjernfelt

d. 20. nov. 2009


Informationer og udgaver

Bog

2009