Gå til indholdBoller Slot i 650 år : en godshistorie om mennesker, magt og muld ved Horsens Fjord


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

544 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2012


Anmeldelser (6)


8. nov. 2012

Til historisk interesserede læsere særligt dem med interesse for gods-, herregårds- og kulturhistorie, samt interesserede i lokalhistorien omkring Boller, Horsens. Flot forside formidler bogen fint.

Forfatteren er museumsinspektør og dr.phil. Hun har udgivet flere bøger om forskellige historiske emner. Bogen gennemgår detaljeret herregården Bollers historie fra midt i 1300-tallet og frem til nu i kronologisk rækkefølge. Boller ligger i nærheden af Horsens. Historisk set kommer bogen bredt omkring levevilkår, kulturhistorie, arbejdsforhold og familieforhold for en lang række personer, der gennem tiden har haft tilknytning til Boller Slot, bl.a. Christian IV's anden hustru Kirsten Munk. Men også bygninger, landbrug, have, skov og møllevirksomhed behandles, ligesom de sidste år som hvilehjem og plejehjem for demente medtages. Med Boller som eksempel får man her et unikt indblik i et dansk gods' historie gennem 650 år. Teksten brydes op af tavler med historiske oversigter, slægtstavler, fotos og illustrationer, der fint formidler indholdet. Udførligt noteapparat, litteraturliste og register.

Jeg er ikke stødt på andet om Boller Slot, der i kvalitet og omfang kan måle sig med denne udgivelse. Minder i udtryk, indhold og form om bøger som Vemmetofte af Mikael Venge og Der var engang et slot af Caspar Andreas Jørgensen.

Rigt illustreret, flot, detaljeret og meget grundig gennemgang af herregården Bollers historie.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

Berlingske tidende

Af

Niels Houkjær

d. 7. jan. 2013

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 4. dec. 2012

Antik & auktion

Af

Hanna Nielsen

2013, nr. 2

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Henriette Kragh Jacobsen

2013, nr. 2

Journalen

Af

Harriet M. Hansen

2013, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2012