Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Bogen om sennep : sød, stærk, sanselig : sådan laver du din egen gourmetsennep


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

112 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

Ophav

Lone Hindø(forfatter)

Majken Hindø(redaktør, illustrator)
Genre og formopskrifter
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jul. 2010

af

af

Birgit Sloth

d. 22. jul. 2010

Dette er underligt nok den første bog om sennep på dansk. Den formidler fint senneps lange og spændende kulturhistorie og viser de mange anvendelsesmuligheder med opskrifter. Bogen har et inspirerende layout med en åben tekst i relativ stor skrifttype og gode fotografier.

Rejseoplevelser og smagsprøver i en kortklub har givet alle kortklubbens medlemmer en fælles hobby. I deres professionelle liv er de sognepræst, biolog, psykolog, speciallæge, tandlæge, fotograf og redaktør, og de trækker hver især på deres faglige kunnen og får teksten til at gå op i en helhed. Bogens første del gennemgår senneps historie, biologi, rolle i bibelen og som lægeplante. Anden del er anvisninger på, hvordan man selv laver sennep og opskrifter på småretter, hovedretter, tilbehør og desserter, som alle indeholder sennep. Der afsluttes med oplysninger om forfatterne, opskriftsregister og en god liste over litteratur og hjemmesider.

Der findes tilsvarende bøger om afgrøder som fx Hvidløg og Ingefær, og det at lave sin egen sennep kan blive en hobby som at lave sin egen kryddereddike.

Den første bog om sennep på dansk er velskrevet, interessant og underholdende. Den er fagligt oplysende, og så personligt skrevet, at læseren bliver smittet af forfatternes engagement.Informationer og udgaver

2011

Bog

Redaktører: Majken Hindø, Gunnar Knudsøø Jensen

Niche, 2. udgave

2010

Bog

Redaktører: Majken Hindø, Gunnar Knudsøø Jensen

Niche, 1. udgave