Bøger / faglitteratur

Børns vej til succes : grit, nysgerrighed og karakterens kræfter


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennem cases og referencer til forskere beskrives hvordan man kan arbejde med karakterdannelsen af børn, sådan at en større andel, især fra udsatte miljøer, kan gennemføre en uddannelse og dermed få større mulighed for faglig og social succes i livet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2017

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 13. mar. 2017

Grit, nysgerrighed, vedholdenhed, optimisme og selvkontrol er afgørende faktorer for, om et ungt menneske får både social og faglig succes i voksenlivet. For alle, både professionelle og almindelige mennesker, med interesse for unge.

Gennem cases og referencer til forskere beskriver Paul Tough, hvordan man kan arbejde med karakterdannelsen af børn og unge for, at en større andel, og især unge fra udsatte miljøer, kan gennemføre en collegeuddannelse og dermed få større mulighed for faglig og social succes i livet. Det drejer sig ikke kun om allerede i børnehaven at blive kompetent på kognitive områder, men snarere at børn og unge opnår bestemte karakteregenskaber. Gennem sine cases, der alle er amerikanske, fortæller han, hvordan man prøver at løfte den absolut svageste del af de unge, dem fra lavindkomstfamilierne, der ofte bor i storbyernes ghettoområder. Det pointeres dog også, at de samme karakteregenskaber er væsentlige for alle uanset social baggrund.

En medrivende bog, der sætter fokus på, hvordan vi kan gentænke dele af vores uddannelsessystem. Det er ikke nok at kunne genkende bogstaver og geometriske figurer i tidlig alder. En vigtig bog i en tid, hvor vores danske system konstant vil have tests og dokumentation på netop de konkret faglige områder.

Livsduelighedens pædagogikMentalisering i mødet med udsatte børn og Mentalisering i mødet med udsatte børn beskæftiger sig begge med arbejdet om udsatte børnLivsduelighedens pædagogik og beskæftiger sig begge med arbejdet om udsatte børn.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 15. maj 2017

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 15. maj 2017