Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / noveller

Børnenes tusind og én nat : flere udvalgte fortællinger fra børnenes tusind og én nat


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

244 sider: ill. i farver

Udgivet

2014

Ophav

Ellen Wulff(oversætter)

Kim Witthoff(oversætter)

Cato Thau-Jensen(illustrator)

Jenny Bendix Becker(bearbejder)
Genre og formnoveller, eventyr, persiske eventyr, iranske eventyr
Målgruppe

til børn

Undervisning

for højtlæsning


Indhold

  • Historien om de misundelige søstre

  • Historien om Djawdar og hans brødre

  • Historien om købmanden og djinnen

  • Aladdin og den magiske lampe


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2013

af

af

Pia Petersen

d. 19. dec. 2013

Højtlæsningsbog der kan læses for børn fra ca. 6-7 år. Kan læses selv fra ca. 11 år, men vil have godt af enten at blive bearbejdet i skolesammenhæng eller blive talt om med en voksen.

Jenny Bendix Becker har bearbejdet den nyoversættelse af Tusind og en nat, som Forlaget Vandkunsten udgav i oktober 2013. Dette er det første bind af tre planlagte for børn. Der er fire historier med; "Historien om den fire gange myrdede pukkelryg", "Historien om Sindbad Søfareren", "Ibenholthesten" og "Historien om Ali Baba og de fyrretyve røvere, som blev slået ihjel af en slave". Alle historierne er fortalt i overensstemmelse med de originale udgaver, men vi hører ikke om Shahrazad i denne. Historierne er illustreret af Cato Thau-Jensen i hans vanlige stil. Illustrationerne, der er farverige og let groteske, passer godt til historiernes særegne eksotiske stemning, og disse vil også kunne analyseres med udbytte.

Der er udkommet mange udgaver af historierne fra Tusind og en nat for børn. Seneste højtlæsningsbog der er udkommet er Aladdin og tre andre historier : 1001 nats eventyr (2008), der er gendigtet af Josefine Ottesen og illustreret af Sussi Bech. De to bøger har forskellige udtryk og det ville være spændende i skolesammenhæng at sammenligne dem.

Første bind af tre planlagte bøger med historier fra Tusind og en nat. Kan opstilles med højtlæsningsbøgerne, eventyrene eller klassikerne alt efter bibliotekets samling.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2014

af

af

Pia Petersen

d. 22. dec. 2014

Flere fortællinger fra den nyoversatte Tusind og én nat (Ved Ellen Wulff og Kim Witthoff). Bind 1bearbejdet for børn. Det mest kendte eventyr i denne samling er "Aladdin og den magiske lampe". Til højtlæsning fra ca. 8 år. Kan selvlæses fra ca. 11 år.

De andre tre eventyr, der er med i bogen, er "Historien om de misundelige søstre", "Historien om Djawdar og hans brødre" og "Historien om købmanden og djinnen". Historierne er fyldt med arabisk mystik og magi. Der er prinser, prinsesser, konger, dronninger, sultaner og storvesirer. Derudover den talende fugl, det syngende træ og det gyldne vand, samt ifritter og djinner. Historierne er illustreret af Cato Thau-Jensen.

Der er noget helt særligt ved disse fortællinger. Som andre klassikere er de velfortalte, men da de stammer fra en mellemøstlig kultur er de også lidt anderledes. Historierne er udfordrende, men værd at tage fat på.

Dette andet bind ud af tre med historier fra "Tusind og én nat" bearbejdet for børn ligner Børnenes tusind og én nat1001 nats eventyr


, der er første bind i serien. "Historien om de misundelige søstre" findes også i dramaet 1001 nats eventyrDette andet bind ud af tre med historier fra "Tusind og én nat" bearbejdet for børn ligner Børnenes tusind og én nat, der er første bind i serien. "Historien om de misundelige søstre" findes også i dramaet .


Kristeligt dagblad

d. 31. dec. 2013

af

af

Sara Nørholm

d. 31. dec. 2013


Weekendavisen

d. 3. jan. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 3. jan. 2014


Weekendavisen

d. 28. nov. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 28. nov. 2014Informationer og udgaver

2014

Bog

Illustrator: Cato Thau-Jensen

Vandkunsten, 1. udgave

2014

Bog

Illustrator: Cato Thau-Jensen

Vandkunsten, 1. udgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Karsten Pharao

Vandkunsten