Bøger / faglitteratur til børn / atlas

Børnenes store verdensatlas


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
136 sider: ill. i farver ; 31 cm
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
atlas, verdensatlas
Målgruppe

For 10-14-årige

Undervisning
til skolebrug

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 19. aug. 2014

Atlas og opslagsbog til børn og unge fra 10 til 14 år. Til læsere som interesserer sig for andre lande. Kortene er så gode, at de også kan bruges i undervisningssammenhæng.

Verdensatlasset er inddelt i syv afsnit, hvert indeholdende en verdensdel. De indledes med et opslag med alle landes navne i den verdensdel og deres flag. Nord- og Mellemamerika er inddelt i 10 områder, Sydamerika i 3, Afrika i 5, Europa i 13 (forfatteren er britisk), Asien i 11, Australien og Oceanien i to, og så Antarktis. De tre verdenshave har hver sit opslag. Danmark indgår i et opslag, der kaldes Skandinavien og Finland. Det geografiske kort er sat på midten, og rundt om er følgende farvefotos: Strøget i København, en stavkirke fra Norge, en affaldscontainer, der symboliserer miljøbevidsthed, et krydstogtsskib i en norsk fjord, en fabriksarbejder, en finsk sauna, en lappe og nogle skiløbere. Der er billedtekster ved alle fotos. Brødteksten fortæller om lange kolde vintre, lav etnisk variation, og at alle fire lande er højt industrialiserede og blandt de mest velstående i verden.

I 2013 udkom Familiens verdensatlas for børn og voksne, og i 2012 Junioratlas for de 9 til 12-årige. Der er mange flere oplysninger på landkortene i dette nye atlas end i fx Junioratlas.

Er man fascineret af kort og udsyn til verden, kan der gå mange timer med at bladre og læse i dette nye flotte atlas. De oplysninger man får, er dog meget overordnede, som det fremgår af min beskrivelse af atlasset.Informationer og udgaver