Bøger / faglitteratur til børn

Børnenes litteraturhistorie


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Litteraturhistorie for børn om børns egen litteratur fra den første børnebog udkom i 1568 til 2007. Især om danske børnebøger.

Indhold

Rene børn er gode børn (Red dit hår og tjen din Gud ; Den snu ræv ; Billeder af verden ; Søde og uartige børn ; Hunden på broen ; Den brændte pige ; Oplysning) ; Alle børn er gode børn (Nu skal der læses ; Den grimme ælling ; Giftige bøger ; Flugten til Amerika ; Fabler for børn ; Peters jul ; Lysets engel ; Billeder til alle ; Romaner til de store ; Børnenes Bogsamling ; "G" ; Børn og bøger ; Børn og medier) ; Artige børn er gode børn (De farlige gadehjørner ; Rigtige, raske drenge ; Uden far og mor ; Negerkød ; "Hvoffor sidder neglen på min finger?" ; Danmark i krig ; Bøger man samler på ; Jan og Puk ; Sjælegift; 1967) ; Kvikke børn er gode børn (Lindas mor er buschauffør ; Katamaranen ; Skæg og ballade ; Busters Verden ; Historier om historien ; Kampen mod det onde ; Læs højt! ; Kan man det? ; Millioner af bøger)


Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Bodil Pedersen

2008

Som Weinreich skriver i forordet, er denne litteraturhistorie for børn om børns egen litteratur. Den rammer imidlertid alle, der er involveret i arbejdet med og formidlingen af børnelitteratur.

Efter egen prioritering/kanonisering beskriver Weinreich et antal betydningsfulde værker. Der tegnes et rigt facettereret billede af en ganske særlig genre - og den udvikling den har gennemgået siden den første børnebog 1568. Det meget indbydende layout inviterer såvel børn som voksne, formidlere og lystlæsere indenfor til både den klassiske fortælling, til omtale af kendte, ukendte og nyere tekster, til artikler i mundret sprog om sammenhænge og tendenser.

Udgivelsen er uden sidestykke og udmærker sig desuden ved at inddrage de digitale medier. Bogen har sin egen inspirerende hjemmeside til brug for både lærer og elev. Her findes noter, kanonkommentarer, tv-udsendelser, litteraturpædagogiske overvejelser og fine tabsrejser (rejser tilbage i tiden) - og meget andet.

Weinreich har gjort det igen. Børnelitteraturen er sat på dagsordenen i en helt ny, up-dated sprælsk version i et sprog, børn kan forstå. Til litteraturarbejde på mellemtrinet, til lærerbiblioteker, opgaveskrivning, seminarier og - ren fornøjelse.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 9 (2008)

af

af

Thorkild Borup Jensen

Årg. 125, nr. 9 (2008)


Berlingske tidende

d. 15. mar. 2008

af

af

Jens Andersen

d. 15. mar. 2008


Information

d. 14. feb. 2008

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 14. feb. 2008


Jyllands-posten

d. 5. feb. 2008

af

af

Karen Lise Søndergaard

d. 5. feb. 2008


Kristeligt dagblad

d. 11. feb. 2008

af

af

Kirsten Boas

d. 11. feb. 2008


Læsepædagogen

Årg. 56, nr. 6 (2008)

af

af

Randi Solvang

Årg. 56, nr. 6 (2008)


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 2 (2008)

af

af

Maria Eriksen

Årg. 61, nr. 2 (2008)