Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / gåder

Børnenes gådebog : hvem ved det først?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

128 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav
Genre og formgåder, gådebøger

Beskrivelse


Samling af gåder for børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2012

af

af

Bo Knudsen

d. 18. okt. 2012

Gådebog til fornøjelseslæsning for de ca. 9-12-årige. Forsiden signalerer udmærket indholdet.

Gåder er evigt populære i børnebiblioteket. Og når vi køber de nye gådebøger, der udkommer, er det ikke fordi, der er opfundet nye gåder. Det er fordi vores gamle gådebøger er blevet slidte. Så der vil uundgåeligt være en høj grad af genbrug i forhold til tidligere bøger. Bogen her er en af de velkendte mht. både forfatter, indhold og udseende. Sten Wijkman Kjærsgaard står for flere samlinger som denne med korte dels traditionelle dels sjove, vitsagtige gåder. Bl.a. en del århushistorier. Ind imellem er der gamle fotos med skøre kommentarer. Papiret er af den billige slags, der let bliver gulligt, rives og tager mod fedtede fingre. Forsidens tegning af to grinende børn er i en anonym streg.

Layout er som forlagets tidligere af Wijkman Kjærsgaard. Fx Børnenes gådebog 2 (2010/46), der yderligere har forsideteksten "Lokumsbogen præsenterer". Forlaget Skyggen laver bøger med samme indhold, fx Har du hørt den? (2007/03), men med bedre fysisk udstyr.

Fornøjelig bog med genkendeligt indhold der nok skal tilfredsstille de mange børn, der altid efterspørger bøger med gåder og vitser.Informationer og udgaver

2013

Bog

Hvem ved det først?

Gyldendal, 1. udgave

2012

Bog

Illustrator: Malene Hald

Gyldendal, 1. udgave