Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Børnenes fester


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
121 sider: ill. i farver
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
opskrifter, idebøger, kogebøger
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Inspiration til at fejre årets fester, højtider og tradioner med idéer til aktiviteter, udklædning, lege og især opskrifter til festerne.

Indhold

Årets højdepunkter ; Fester og traditioner ; Mad og om bogens opskrifter ; Forår (Påske ; Store bededag ; Fredagshygge) ; Sommer (Skovtur ; Udendørslege ; Sankthans og bål ; Sommermad) ; Efterår (Frugter og bær ; Kastanjedyr ; Dragetur ; Efterårsmad ; Halloween og græskarfest) ; Jul og nytår (Advent ; Santa Lucia ; Julerier - pynt, godter, bagværk og leg ; Julefrokost med børn ; Julemiddagen ; Nytårsmiddag for store og små)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ulla Møller

2008

For børnefamilier med børn i alderen 2-10 år samt for dagplejere og personale i institutioner og skoler med børn i denne aldersgruppe.

Forfatteren der er kok og husholdnings- og ernæringsøkonom har udgivet fire vellykkede kogebøger for børn og deres voksne. Den femte er ikke mindre inspirerende, her kan hele familien få ideer til at fejre årets fester, højtider og traditioner. Bogen følger årets gang, den begynder med fastelavn med udklædning, fastelavnsfest og -boller. Forårets højdepunkt er påsken med lækker mad, påskepynt og -æg. Sommeren byder på ture til skov og strand med madkurven og efteråret på dragevejr og Halloween. Jul og nytår har deres eget afsnit der rummer al den hygge og varme der karakteriserer årets sidste og mest traditionsrige fester. Som i forfatterens andre kogebøger for børn er opskrifterne punktopstillede og meget gennemarbejdede, sværhedsgraden er markeret med fra 1-3 grydeskeer. Ikke alle opskrifter er lige børnevenlige, men udvalget er så stort at selv de mest kræsne kan finde noget de kan lide. Bogen er illustreret med farvefotografier af aktive unger og lækre retter.

Bogen er ikke kun en kogebog men også en idebog med forslag til lege og aktiviteter. Blandt Katrine Klinkens egne udgivelser minder den mest om Børnenes fødselsdagsbog, 2006, og den kan også sammenlignes med Krudtugler og kanelsnegle, 2004.

Med Katrine Klinkens kogebøger for børn er man helgarderet, når de yngste skal have ernæringsrigtig mad til hverdag og fest.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 12 (2008)

af

af

Birgit Østergaard

Årg. 125, nr. 12 (2008)