Gå til indholdBøger / faglitteratur

Børnefællesskaber : om de andre børns betydning : at arbejde med rummelighed og forældresamarbejde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

130 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Målgruppe

til voksne

Undervisning

for pædagoger, for pædagoguddannelse


Beskrivelse


Eksempler og ideer til at lave iagttagelser af børns samspil, organisere muligheder for at styre samspil og herigennem at hjælpe børn i vanskeligheder, samt - som en væsentlig forudsætning for at arbejde med, hvad der sker mellem børn: at udvikle et forældresamarbejde om børnene


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lars Larsen

2007

Børnefællesskaber er en inspirationsbog til pædagoger og studerende.

En gruppe pædagoger, børnepsykologer, kommunale børne/ungemedarbejdere og forskere fra RUC har diskuteret børnefællesskaber, samarbejde i daginstitutionens voksengruppe og involverende forældresamarbejde på månedlige møder gennem et års tid. Essensen af diskussionerne er samlet af Charlotte Højholt, Maja Røn Larsen og Anja Stanek. Bogens indhold er ordnet i 6 kapitler af vekslende længde. Efter en fyldig indledning, som beskriver formål og målsætninger, sætter den fokus på rummelighed og indsats over for børn med særlige behov, dynamikker i fællesskaber og inddragelse i leg og aktiviteter. I det sidste kapitel er der fokus på det involverende forældresamarbejde. Bogen er fyldt med eksempler og iagttagelser fra dagligdagen, og kan bruges som inspirationskilde. Hvert kapitel bliver afsluttet med en "Opsamlingsboks med et ultrakort resume af indholdet. Der er en liste over artikler og bøger med direkte tilknytning til projektet samt en referenceliste ordnet efter fokusområder. Til slut navne og adresser på projektets deltagere. Indrykkede afsnit med citater og punktopstillinger styrker overskueligheden, og farvefotos krydrer teksten.

Der er skrevet en del om forældresamarbejde og børn med særlige behov, men søgning på emneordene "børn", fællesskab" og "sociale kompetencer" giver ikke mange hits. Bogens 3 forfattere har alle skrevet artikler om bogens emner.

En inspirerende bog om fællesskab og samarbejde.


Børn & unge

Årg. 39, nr. 17 (2008)

af

af

Vibeke Bye Jensen

Årg. 39, nr. 17 (2008)Informationer og udgaver

2007

Bog

Børn & Unge, 1. udgave