Gå til indholdBørn i køkkenet : Carlsens kogeskole


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

168 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Kogebog med 70 opskrifter rettet mod børn, hvor de enkelte arbejdsgange er beskrevet trin for trin. Her er både traditionel dansk mad og mere eksotiske retter


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

Ny meget indbydende kogebog, som er skrevet til - og afprøvet af børn, der har deltaget i forfatterens kogeskole. Med lidt voksenhjælp kan de fleste 8-årige være med, mens erfarne køkkenskrivere fra ca. 10 år vil kunne klare det meste alene.

Efter forord til den voksne og til børnene præsenteres 70 opskrifter på spændende mad, som børn både kan lide og finde ud af at lave. Forfatteren, som er seminarielærer og madskribent, opfatter børns deltagelse i madlavning som en sundhedsfremmende aktivitet, hvor de "kan udvikle lyst og nysgerrighed over for mad og derved udvide repertoiret for, hvad de vil spise". Der er opskrifter på både traditionel dansk mad og mere eksotisk. Opskrifterne er inddelt efter forretter, hovedretter, tilbehør, desserter og kager. Maden fremstilles af almindelige ingredienser, og fremgangsmåden beskrives punktvist i et enkelt sprog. Bogen er gennemillustreret af dejlige farvefotos af mad og børn i fuld gang med potter og pander. Et godt register gør det let at finde rundt i bogen.

Denne børnekogebog minder om Haps!, 2004, men virker mere enkel i sin opbygning. Forfatteren har skrevet flere kogebøger for voksne, og har tidligere skrevet om børnemad til forældre, Mums - kærlighed til sidste bid, 1998.

En særdeles indbydende og sanselig kogebog for børn, som vil blive fristet til selv at eksperimentere med mange slags smag og teknikker Mange voksne vil helt sikkert også blive inspireret og få lyst til at gå i gang!.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Thorning Thagaard

Kristeligt dagblad

Af

Else Marie Nygaard

d. 10. nov. 2007

Sygeplejersken

Af

Jette Bagh

Årg. 107, nr. 20 (2007)

Bogmarkedet

Af

Hanne Smedegaard

Årg. 153, nr. 19 (2007)


Informationer og udgaver

Bog

2011

Bog

2007