Gå til indholdBøger / faglitteratur / samtaler

Børn, børn, børn : råd og vink til forældre i alle aldre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

254 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Ophav

Gitte Hornshøj(forfatter, (hovedansvarlig))

Anne-Mette Rasmussen (f. 1958)(forfatter, (hovedansvarlig))

Synne Garff(forfatter)

Flemming Gernyx(illustrator)

m.fl

Genre og formsamtaler
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre


Beskrivelse


Ud fra egne erfaringer giver Anne Mette Rasmussen og Gitte Hornshøj en række gode råd om børneopdragelse opdelt efter børnenes alder: 0-5 år, 6-12 år, 13-18 år


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 29. okt. 2009

En let læst samtalebog, hvor to kendte, modne kvinder kommer med gode råd om børneopdragelse. Et koncept der nok især vil tiltale mødre.

Synne Garff, som bl.a. står bag samtalebogen Bibelen har ordet, 2009 med Johannes Møllehave, har været tovholder og udstukket de emner, som Anne-Mette Rasmussen (tidligere førstedame, pædagog og mor til tre) og Gitte Hornshøj (restauratør og mor til to) har diskuteret ud fra. De to kvinder er på bølgelængde med hinanden, og samtalen glider let og ubesværet og omfatter alle børn i alle aldre, fra spædbørn til pubertetsbørn. Bogen kommer omkring både stort og småt og byder lejlighedsvis på markante meninger, der vækker til debat, fx om daginstitutioner og hjemmegående mødre med småbørn. De to kvinder øser gavmildt ud af deres private erfaringer og sætter fokus på områder og ømme punkter, som alle forældre kender til. Hovedteksten er krydret med citater fra bl.a. Bibelen og Emma Gad samt med andre visdomsord og illustreret med enkelte private fotos og humoristiske tegninger, der understreger det uhøjtidelige præg.

Bogen kan bruges som et jordnært supplement til de mange faglige bøger om emnet.

En samtalebog om børneopdragelse hvor to erfarne og kendte kvinder giver gode og fornuftige råd. I tilgift får de nyfigne et lille indblik i de to familiers privatliv.


Politiken

d. 7. nov. 2009

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 7. nov. 2009Informationer og udgaver

2009

Bog

Illustratorer: Flemming Gernyx, Gitte Skov

People's Press, 1. udgave