Gå til indholdBøgetid : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

135 sider

Udgivet

2022

genre/form

digteOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Vildtvoksende digte om menneskets rolle i naturens og kapitalismens sammenfiltrede kredsløb. Med knopskydninger om moderskab, mytologi, klima og tab. Til alle læsere af nyere dansk litteratur og digte


Anmeldelser (6)


29. apr. 2022

Vildtvoksende digte om menneskets rolle i naturens og kapitalismens sammenfiltrede kredsløb. Med knopskydninger om moderskab, mytologi, klima og tab. Til alle læsere af nyere dansk litteratur og digte.

Digtene kredser om menneskets natur og vores rolle i naturen. Om de forskelle og ligheder, der er mellem vores menneskeskabte systemer og naturens eviggyldige systemer. Kapitalismekritik, moderskab og tab samt klima og natur fletter sig ind mellem referencer til nordisk mytologi. Særligt myten om Balder spiller en rolle i flere digte. Mosen og internettet bruges gennemgående som billeder på steder, hvor der opbevares, gemmes og præserveres for eftertiden. Digtsamlingen består af urimede prosadigte af varierende længde, flere steder med indflettede citater fra børnesange og andre digte.

Sanselige og dramatiske digte af varierende kompleksitet og dybde. Samlet set fremstår digtsamlingen som en typisk samtidig samling i både emner og sprog, som er lige-ud-af-landevejen og meget tidstypisk.

Cecilie Linds Mit barn


Dafnesyndromet


Jeg hedder Folkví


behandler også moderskab. Det mytologiske ses i mange romaner og digtsamlinger, ligesom klima og forholdet mellem menneske og natur - blandt andet i romanerne Dafnesyndromet og Jeg hedder Folkví Kapitalismekritik findes også i blandt andre Asta Olivia Norfenhofs og Lars Skinnebachs forfatterskaberCecilie Linds Mit barn behandler også moderskab. Det mytologiske ses i mange romaner og digtsamlinger, ligesom klima og forholdet mellem menneske og natur - blandt andet i romanerne og Jeg hedder Folkví Kapitalismekritik findes også i blandt andre Asta Olivia Norfenhofs og Lars Skinnebachs forfatterskaberCecilie Linds Mit barn behandler også moderskab. Det mytologiske ses i mange romaner og digtsamlinger, ligesom klima og forholdet mellem menneske og natur - blandt andet i romanerne Dafnesyndromet og Kapitalismekritik findes også i blandt andre Asta Olivia Norfenhofs og Lars Skinnebachs forfatterskaberCecilie Linds Mit barn behandler også moderskab. Det mytologiske ses i mange romaner og digtsamlinger, ligesom klima og forholdet mellem menneske og natur - blandt andet i romanerne Dafnesyndromet og Jeg hedder Folkví Kapitalismekritik findes også i blandt andre Asta Olivia Norfenhofs og Lars Skinnebachs forfatterskaber.

Lektørudtalelse

Af

Maria Louise Elgård Rasmussen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Frederik Schøler

2023-03-09

Politiken

Af

Mikkel Krause Frantzen

d. 9. apr. 2022

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 8. apr. 2022

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 22. apr. 2022

Standart

Af

Peter Stein Larsen

Årg. 36 nr. 3 (2022)


Informationer og udgaver

Ebog

2023

Ebog

2022

Bog

2022