Bøger / skønlitteratur / dramatik

Boblerne i bækken


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
71 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
dramatik
Originaludgave
2011

Beskrivelse


Skuespil. 5 mænd med dødelig cancer ligger på samme hospitalstue, hvor natsygeplejersken Maj er deres fælles lyspunkt. 11 roller (5 mænd, 6 kvinder). Varighed: Ca. 2 timer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Per Månson

d. 28. nov. 2011

Et alvorligt skuespil for voksne skuespillere.

Werdelin er en elsket tegneserieforfatter, men har efterhånden også et omfattende seriøst dramaforfatterskab bag sig. Dette stykke blev først opført på Aveny-Teatret i 2002, men er siden genopført i Folketeatret og har turneret landet rundt. Rammen er dyster: 5 mænd med dødelig cancer ligger på samme stue, og det eneste lyspunkt er den halte og dejlige natsygeplejerske Maj, der til alles fortvivlelse planlægger at stoppe. Det er en bittersød komedie, der elegant turnerer den barske, terminale virkelighed. Det er et krævende stykke for gode skuespillere, men det fungerer også glimrende som læsedrama. Rollerne spilles af 5 mænd og 6 kvinder.

Der er desværre langt mellem Werdelins skuespil, men hun er trods alt kommet vidt omkring emnemæssigt og denne er måske ved siden af hendes Den blinde maler, 1999, blandt hovedværkerne i ny dansk drama.

Et fremragende skuespil om liv, død, nærhed og kærlighed.