Bøger / skønlitteratur / digte

Bobler : digte 1965-2016


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
207 sider
Udgivet
2017
Genre og form
digte, samfundskritik

Beskrivelse


Digte skrevet over en periode på 50 år, der afspejler tidsånden i tiårene og digterens fotografiske blik på og poetiske livtag med det eksistentielle, det politiske, det samfundsengagerede, det sanselige og naturoplevelserne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 18. juli 2017

Fotografen Morten Bos samlede skrifter og digte fra 1965-2017. Digte, artikler, kronikker, dagbøger, taler, anmeldelser, noveller og filmsynopser, udvalgte breve og klummen "Sådan Set" fra magasinet "Foto, Film og Video". Til den foto- og/eller kunstinteresserede læser.

Morten Bo har samlet sin skriftlige produktion i to bøger, hvoraf "Besked" indeholder blandede skrifter i en lang række genrer, og "Bobler" samler 50 års uudgivne digte. Morten Bo introducerede det personlige dokumentarfotografi i Danmark og er en vigtig skikkelse for fotokunsten i Danmark. Bo var medstifter af Delta Photo 1967-72 og Ragnarok i 1983; desuden har han stiftet Fatamorgana, Danmarks fotografiske Billedkunstskole.

Bo er vant til at sige meget uden ord, ja til at sige alt det der ikke kan siges med ord, igennem sine fotografier. Om ordene eller billederne er bedst til at sige sandheden, det skal jeg ikke kunne sige, men tydeligt er det, at Bo også behersker ordene som form. Skrifterne er varierende i stil, kvalitet og nødvendighed, men det er alligevel fascinerende at det hele er med. Digtene spænder over interessen for det eksistentielle, det politiske og naturen. En udgivelse der viser facetter af en mangesidig og eksperimenterende kunstner.

Bortset fra klassikerne, og selv her er de ofte samlet tematisk, er det svært at finde noget tilsvarende, hvor en kunstner på den måde, samler og sidestiller et helt livs produktion af tekster.Informationer og udgaver