Gå til indholdBob Dylan i Amerika


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

420 sider: ill.

Udgivet

2013

genre/form

biografierOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Om Bob Dylans (f. 1941) gennembrud og karriere, sat ind i en historisk og musikhistorisk kontekst


Anmeldelser (6)


7. feb. 2013

Til fans af musikeren Bob Dylan. Dels en biografi om Bob Dylan, dels en fortælling om den tid, hvor Dylan fik sit gennembrud.

"Times they are a-changin'". Således synger Bob Dylan, og i den tid hvor han brød igennem, skete der for alvor forandringer. I denne bog af Sean Wilentz får vi både historien om Bob Dylans karriere, men også historien om, hvad det var, der skete i det amerikanske samfund på den tid. Historien om Dylan kan fortælles, og er blevet fortalt, på tusindvis af måder. I denne bog går historikeren Wilentz, historisk til værks. Dylans musik sættes i forhold til andre musikere i hans samtid og i musikhistorisk kontekst. På den måde får man et billede af, at selvom Dylan er enestående, så var han også en lille del af en langt større bevægelse i USA, der både afspejlede sig i den tids litteratur, kunst og politik. Wilentz' historiske baggrund fornægter sig ikke, og opbygningen og sproget i bogen er ret metodisk og akademisk.

Der findes mange andre bøger om Dylan på dansk, senest: Bob Dylan : kærlighed, krig og historie : 1961-1967 fra 2011, Balladen om Bob Dylan : et portræt fra 2011 og selvfølgelig Dylans egen Krøniker fra 2004. Der hvor denne bog skiller sig ud er, at den i høj grad også beskæftiger sig med med amerikansk historie frem for bare at være endnu en Dylan biografi.

En grundig bog til de trofaste Dylan fans, der gerne vil have endnu en vinkel på ham og hans musik.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 9. mar. 2013

Politiken

Af

Simon Lund

d. 2. mar. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 20. feb. 2013

Weekendavisen

Af

René Gummer

d. 5. jul. 2013

Musikeren

Af

Christian Braad Thomsen

2013, nr. 4


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Bog

2013