Gå til indholdBlueeyedboy : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

419 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Psykologisk thriller. Ben er 42 år og bor hjemme hos sin ekstremt kontrollerende mor. Hans 2 brødre omkommer ligesom andre i området ved uforklarlige ulykker. Ben tilbringer megen tid på nettet, hvor han skriver fiktion (?) om mord på sin blog


Anmeldelser (3)


16. maj. 2011

Denne roman er til dem, der vil kende den vestlige moderne skønlitteratur, men den kræver samtidig, at man kan værdsætte en psykologisk thriller.

Forfatteren lærte vi at kende med den charmerende Chokolade, hun er et meget alsidigt skrivetalent, favner lige fra fantasy for børn og unge over underholdning til en særegen historie som denne. Den udnytter internettets muligheder ved at bruge en blog som "skabelon", og er en psykologisk thriller af den mere foruroligende slags, ikke ret meget er, som det synes ved starten. Det hele handler om en dysfunktionel familie, hovedkarakteren er den 42-årige Ben, der stadig bor hjemme hos en absurd kontrollerende mor. Han havde et rengøringsjob, men nu lader han bare som om. Hjemme bruger han sin tid foran computeren med at skrive på bloggen "badguysrock", hvor han for en gruppe af fæller på nettet skriver fiktion (eller er det?) om mord under navnet "blueeyedboy". Bens to brødre er omkommet ved uforklarlige ulykker, og vi hører undervejs om andre dødsfald i omegnen. Ben - eller hans karakter, mener man burde kunne "forhåndaftjene" en dom, derfor "skylder" samfundet ham et mord, da han har været interneret hos sin mor i 42 år. Fortællestemmen skifter over til pigen Albertine, som har sin viden om Ben og brødrene.

Flere elementer af Dobbeltspil af samme forfatter optræder i denne.

Ingen lettilgængelig feelgood-læsning, men uhyre velskrevet.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst

Politiken

Af

Marie Tetzlaff

d. 23. aug. 2011

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 1. jun. 2011


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2012

Bog

2011

Ebog

2011

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd)

2011