Bøger / faglitteratur

Blomsterbørn : livet i landkollektiverne


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forfatterens egne erfaringer og erindringer fra et landkollektiv fortælles om livet og kulturen i kollektiverne på Djursland fra 1971 til 1986.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. okt. 2019

Få et indblik i livets gang i de landkollektiver som de såkaldte blomsterbørn, også kaldet hippier, oprettede. Og det fra én som selv var med. For dig som er kulturhistorisk interesseret.

"Morfar fortæl mig om hippierne!" Sådan spørger et barnebarn forfatteren, som i bogens forord fortæller om blomsterbørnene eller de danske hippier, og om den indflydelse de har haft på eftertiden. Han skriver fx "Vi byggede ingen monumenter og skabte ikke nogen nye teknologier. Men vi manifesterede os i de liberale demokratier på en måde som ingen tidligere generation havde evnet". Bogen har en række temaer som fortæller om "Djurskollektiverne", om "Fællesskabelse", "Aktivisme" og "Vores globale netværk". Om baggrunden for det hele skriver forfatteren bl.a. under overskriften "Utopia i Vandmandens Tidsalder" om "utopisk socialisme", om den "utopiske økonomi", om det "store fællesskab" og om "utopister og mystikere i kamp for en bedre hverdag". Forfatteren fortæller også om de kollektiver han selv har været en del af, og om hans liv i et landkollektiv på Djursland. Forfatteren opfordrer unge til at tænke frit og selv forsøge at ændre verden til det bedre.

Interessant og nostalgisk bog om det at have været et blomsterbarn i en tid, som på mange måder stadig er unik, og hvis bedste sider, fx kampen for kærlighed og fred, er eviggyldige.

.