Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Blodmanden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

341 sider

Udgivet

2013

Ophav

Robert Pobi(forfatter)

Jacob Stærmose(oversætter)
Genre og formroman, psykologisk thriller, spænding
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Psykologisk thriller. FBI-agent Jack Coles evner bliver sat på prøve, da han samtidig med at han skal tage sig af sin syge far, også skal forsøge at opklare nogle brutale mord - og morderen er altid lige et skridt foran!


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 29. apr. 2013

Denne thriller er bestemt ikke for sarte sjæle, men for de læsere, som ønsker spænding, blod og det hele fortalt overbevisende og med billeder, som bliver siddende på nethinden, længe efter at bogen er lukket i.

Robert Pobi kom straks på bestsellerlisterne med denne debut fra 2011. Jake Cole er FBI-agent med en helt speciel evne, han er i stand til at se hvad der er sket, hvor et mord er blevet begået. Han lever nu i et lykkeligt ægteskab med kone og 3-årig søn, men hans liv har været hårdt med alkohol- og narkomisbrug. Da han bliver bedt om at komme hjem til sin far, som han har forladt mange år tidligere, vælter det frem med ubehagelige minder. Hans far er en verdensberømt kunstmaler, som har forsøgt at sætte ild på sig selv. Han bor på Long Island, og mens Jake er der, bliver han kaldt til et gerningssted, hvor en voksen og et barn er blevet dræbt og skamferet på det grusomste. Hvem er de, hvad er det faderen forsøger at fortælle, og hvorfor sker der flere meget grusomme mord på mennesker, som Jake kender? Samtidig er en orkan af vindstyrke 5 på vej mod Long Island, og det hele kulminerer i en storm, som minder om Dantes Helvede. Sproget flyder af sted med korte kapitler og mange cliff-hangers.

Robert Pobis roman kan minde lidt om Sebastian Fitzeks og Thomas Harris's psykologiske thrillers.

Romanen er både forfærdelig blodig men også fortalt så overbevisende, at jeg ikke kunne slippe den. Spænding og garanti for en søvnløs nat - men giv den ikke til læsere, der ønsker en hyggelig krimi.


litteratursiden.dk

d. 29. maj. 2013

af

af

Jette S. F. Holst

d. 29. maj. 2013

Overraskende og velskrevet thriller med en slutning, som tager én med bukserne nede. Absolut anbefalelsesværdig. FBI-agenten Jake Cole har en fotografisk hukommelse, der gør, at han kan genkalde sig a...


Litteratursiden.dk [online]

d. 29. maj. 2013

af

af

Jette S.F. Holst

d. 29. maj. 2013


Politiken

d. 24. aug. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. aug. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Robert Pobi

Rosenkilde & Bahnhof, 1. udgave

2013

Ebog

Robert Pobi

Rosenkilde & Bahnhof, 2. udgave

2013

Lydbog (net)

indlæser: Peter Carstens

Nota