Bøger / skønlitteratur / roman

Blodmåne : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
366 sider
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
roman, romaner, krimi, politiromaner

Beskrivelse


En københavnsk modekendis bliver dræbt ved at drikke rengøringsmiddel. Snart bliver endnu en kendis udsat for samme behandling, og makkerparret Kørner og Werner fra Københavns Politi får deres sag for. Især fordi mistanken samler sig omkring Kørners bedste ven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 8. juni 2017

Krimi fra et vinterligt København, hvor politiassistenterne Kørner og Werner får deres sag for. En kendis findes dræbt i forbindelse med et modeshow, hvor han har drukket rengøringsmiddel i stedet for en drink, og mistanken samler sig omkring Kørners bedste ven. For læsere af nutidige og realistiske krimier.

For anden gang stifter vi bekendtskab med politiassistenterne Jeppe Kørner og Anette Werner fra Københavns Politi. Efter en personlig krise er Kørner ved at komme ovenpå igen og bliver efterforskningsleder i en sag om en modekendis, der er blevet fundet forgiftet i Ørstedsparken, og snart bliver endnu en kendis fra samme kreds forsøgt dræbt. Sammen med sin makker forsøger Kørner at opklare sagen, hvor mistanken samler sig omkring hans bedste ven, den karismatiske skuespillerJohannes Ledmark. Fra en tidligere sag kender Kørner og Werner en pensioneret kvinde med interesse for krimigåder, og hun mener at kunne se sammenhænge, som de ikke har blik for.

En udmærket og realistisk dansk krimi i mellemklassen. Den kan snildt læses uafhængigt af første bind, Krokodilllevogteren. Kørner og Werner er et interessant bekendtskab inden for politiet, og de øvrige person- og miljøbeskrivelser er i orden, ligesom plottet er detKrokodillevogteren.

"Blodmåne" kan sammenlignes og anvendes på linje med krimier af danske forfattere som fx Gerlow og Tornbjerg, Bødker og Bruun, Hammer og Hammer, Kaaberbøl og Friis samt Anna Grue.