Bøger / skønlitteratur / roman

Blodlag : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
416 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
roman, krimi, spænding

Beskrivelse


Den gamle Gerlof forlader plejehjemmet for at dø i sit eget hus. Men i stedet involverer de nye naboer ved stenbruddet ham i en mordsag, hvor fortidens skeletter myldrer ud af skabene, og Ølands sælsomme ældgamle underverden af trolde og elver driver deres spil.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2010

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 11. nov. 2010

For fans af krimier med atmosfære og personskildringer.

Tredje bind af Theorins Ølands-serie er som de øvrige egentlig mere roman end krimi. En hjemstavnsskildring fra et lille samfund med indlevede portrætter af forskellige skæbner. Her i de nye og gamle huse ved det gamle stenbrud med elvermytologien som et underliggende tæppe af mystik. Et fint touch af en Steven King-atmosfære, hvor det er op til læseren selv at vurdere og tolke begivenhederne som reelle eller blot produkter af de agerendes fantasi. Hovedpersoner er Per Mörner, som nu igen efter skilsmissen står i krisernes brændpunkt med en kræftsyg datter og en påtrængende forhadt far. En anden er Vendela - opvokset på øen og nu tilbage med ønsket om at genoptage kontakten med elverne ved offerstene i vildmarken Alvaret, for at få orden i sit liv. Igen møder vi også den gamle skipper Gerlof, der flygter fra plejehjemmet tilbage til sit hus i sin sidste tid. Omkring disse personer udspiller der sig et medrivende plot med start i mordbrand, men det er primært de menneskelige forhold, fortiden og dens naturvæsner, der bærer handlingen.

Tidligere udkom i serien Skumringstimen og Natstorm, som dog ikke behøver at læses i rækkefølge. Kan minde om fx Alvtegens bøger.

Theorin forsætter sin fremragende Ølands krimiserie, hvor han slap. Bogen udmærker sig særlig ved at kæde en fyldig personskildring sammen med et fint plot, et fornemt element af mystik og folketro samt en særdeles atmosfæremættet ølandsk hjemstavnsskildring.


Politiken

d. 22. jan. 2011

af

af

Søren Vinterberg

d. 22. jan. 2011


Weekendavisen

d. 19. nov. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 19. nov. 2010