Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Blodbøg : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

254 sider

Udgivet

2020

Ophav

Finn Wiedemann(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Krimi med mange kulturelle referencer, om den pensionerede privatdetektiv, enkemanden og pladesamleren Torben Juhl, der pludselig bliver involveret i en kvindes forsvinden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 26. feb. 2020

Krimi om den pensionerede privatdetektiv, Torben Juhl, der pludselig bliver involveret i en kvindes forsvinden. For krimilæsere.

Enkemanden Torben Juhl, der er pensioneret efterforsker og privatdetektiv, har efter sin kones død trukket sig ind i sig selv. Han finder trøst i sin hobby som pladesamler. Datteren Mette får ham overtalt til at tage en rejse til Toscana, i et forsøg på at trække ham op af sin sløve tilværelse. Her bliver han introduceret til personer fra Danmark, der indirekte tvinger Torben til at agere socialt. Blandt de personer han kommer til at tilbringe tid med er kunstneren Beatrice. Hun får Torben til at føle sig i live på ny, og det er som om han vågner op fra sin døs. Men pludselig forsvinder Beatrice, og Torben ser sig involveret i mystiske begivenheder. Den gamle efterforsker begynder at optrevle sagens omstændigheder, der viser sig at trække tråde til hjembyen Odense.

Denne første bog i krimiserien om Torben Juhl er en udmærket, letlæst krimi. Den har til tider samme stemning som klassiske britiske krimiserier. Den provinsielle hygge blandes op med spændingselementer, der kan få læseren til at gruble over mysteriet. Den henvender sig i høj grad til ældre læsere, der vil finde de mange musikalske referencer fra 1960'erne og 1970'erne spændende.

Kan minde om Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q, såsom Kvinden i buretFrost ved juletid


eller engelske Frost ved juletidKan minde om Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q, såsom Kvinden i buret eller engelske .Informationer og udgaver

2020

Bog

Finn Wiedemann

DreamLitt, 1. udgave

2020

Ebog

Finn Wiedemann

DreamLitt, 1. e-bogsudgave

2023

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Lind & Co