Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Blodbaner : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

250 sider

Udgivet

2021

Ophav

Jacob Holm Krogsøe(forfatter)

Teddy Vork(redaktør)
Genre og formroman, horror, spænding, gys, romaner
Originaludgave

2021


Beskrivelse


En række bestialske mord trækker flere personer mod øen Fur hvor en mytologisk kamp udspiller sig på et blodigt bagtæppe. Noget ondt skal føres videre fra underskovens skygger, men nogle forsøger også at stoppe det. Til spændings- og horrorlæsere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 1. okt. 2021

En række bestialske mord trækker flere personer mod øen Fur hvor en mytologisk kamp udspiller sig på et blodigt bagtæppe. Noget ondt skal føres videre fra underskovens skygger, men nogle forsøger også at stoppe det. Til spændings- og horrorlæsere.

Et brutalt mord finder sted på Vesterbro i København. Gerningsmanden Frank er besat af en dyb ondskab, han ikke selv er herre over. Samtidigt oplever Charlotte Abild, der er præst i Billum, blackouts, og hendes handlinger bliver mere og mere mærkelige. En kraft ældre og stærkere end selve skovene, trækker i hende, noget dyrisk, noget derude i selve naturens ånd. Hun føler sig draget mod øen Fur, hvor der skete noget frygteligt tilbage i 1988. Og nu trækker noget også i Frank, han må mod Jylland. To sjæle må finde hinanden. Men der er også en jæger derude, som kender sandheden om urgamle ritualer og uhyrlige alliancer, og han har fået færten.

Forfatterne beviste med Randvadat der kan laves god folk horror i Danmark og denne holder niveauet. Her har de dog skruet op for det blodige og ækle, men der er også hjertegribende momenter blandt den rendyrkede gru. Det er dansk horror når den er bedst, med gode personbeskrivelser, et godt tempo, effektiv brug af skiftende synsvinkler og nok ubekendte til at kildre fantasien.

Arthur Machens uoversatte "the great god pan" og Gardners UglestelletFocus puller


er mindre blodige, men deler det de naturmytologiske. En nyere titel som Focus puller har også folk horror elementerArthur Machens uoversatte "the great god pan" og Gardners Uglestellet er mindre blodige, men deler det de naturmytologiske. En nyere titel som har også folk horror elementer.Informationer og udgaver

2021

Bog

Martin Wangsgaard Jürgensen

Calibat, 1. udgave

2021

E-bog

Martin Wangsgaard Jürgensen

Randvadgaard, 1. ePub-udgave