Bøger / faglitteratur / bibliografier

Blod, sved og tårer : om ansvar og skyld i ledelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
113 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
bibliografier
Målgruppe
for ledere

Beskrivelse


Forfatteren analyserer hvordan skylden i det moderne arbejdsliv er blevet hjemløs og svær at tale åbent om, og om hvordan opfattelse af skyld contra ansvar kan påvirke ledelsesbeslutninger.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2014

af

af

Birgit Hald

d. 24. okt. 2014

Hvad er det der gør at ledere gerne vil have ansvar, men er mindre tilbøjelige til at påtage sig skylden når noget går galt? Cand. theol. Camilla Sløk har forsket i etiske problemstillinger i offentlig ledelse og undersøgt hvordan det hænger sammen. For læsere af ledelseslitteratur med interesse for den religionsfilosofiske synsvinkel.

Camilla Sløk (CS) starter bogen med en beskrivelse af dens metode og en definition på skyld og ansvar, og viser derefter hvordan person og rolle smelter sammen i det moderne arbejdsliv og dermed vanskeliggør diskussioner om ansvar og skyld. Den midterste del af bogen gennemgår en række interviewede lederes erfaringer, og efter et kapitel om krisekommunikation forklarer CS med udgangspunkt i Niklas Luhmann og de teologiske og filosofiske diskussioner mellem Erasmus af Rotterdam og Martin Luther, at skyld er en del af en religiøs kontekst og derfor svær at diskutere. CS anvender en del fagterminologi og engelske udtryk, og teksten har mange henvisninger til ledelses-, system- og religionsteori. Bagest er der en lang litteraturliste.

Bogen er vanskeligt tilgængelig uden kendskab til ledelsesteori og -begreber, og at der nogle steder mangler ord i sætningerne, gør det yderligere tungt at læse den.

Spørgsmålet om ansvar og skyld er ikke behandlet i den eksisterende litteratur om ledelse.


Berlingske tidende

d. 7. dec. 2014

af

af

Ulrik Jørgensen

d. 7. dec. 2014


Jyllands-posten

d. 28. dec. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 28. dec. 2014


Kristeligt dagblad

d. 19. jan. 2015

af

af

Steen Hildebrandt

d. 19. jan. 2015


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 12 (2015)

af

af

Anni Kær Pedersen

Årg. 46, nr. 12 (2015)


Præsteforeningens blad

Årg. 105, nr. 9 (2015)

af

af

Per Vibskov Nielsen

Årg. 105, nr. 9 (2015)