Gå til indholdBlockbuster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

328 sider

Udgivet

2011

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Detektiven Marcelo Krankl hyres af ph.d.-studerende Sofia Goldbaum, der forsker i den danske insulingigant Nords fortid samt deres aktuelle arbejde med at udvikle en ny type insulin. De er på jagt efter skumle hemmeligheder, og jages selv af sydamerikanske bander, naziorganisationer, andre medicinalfirmaer og flere efterretningsvæsener


Anmeldelser (2)


15. mar. 2011

Læsere af spændingsbøger/krimier og især dem med lyst til at prøve nye danske veje og forfattere er de centrale læsere.

Efter Sydamerikas sjæl, 1998 er dette den skønlitterære debut. Som uddannet i litteraturvidenskab, underviser i at skrive og ansat som kommunikationsmedarbejder, er værktøjet i orden. Bogen har i 9 år været genstand for omfattende research samt samarbejde med venner og forlagsredaktører - en proces der beskrives detaljeret på www.krankl.dk. Hovedpersonen er detektiven Marcelo Krankl med de chilenske aner. Sammen med sin læremester, den ældre og filosoferende Konrad, hyres han af en ph.d.-studerende Sofia Goldbaum, der skriver om den danske insulinproducerende gigant Nords jagt på en ny type insulin samt dets forbindelse til eksperimenter bl.a. i kz-lejre. Marcelo rejser til Argentina og Guatemala, inden ringen sluttes i Danmark efter 1 måned, og det fører ham i farezoner forårsaget af sydamerikanske bander, gamle nazister, konkurrerende medicinfirmaer samt flere efterretningstjenester. En dramatisk rejse i rigeligt mange lag og ærinder.

Minder mig om Jan Larson Cyklonens øje tilsat andre internationale thrillerkrydderier, men er sig selv bl.a. pga. den uddybede baggrund. Kaldes bind 1 i serie om Marcelo Krankl.

Kompleks og dramatisk thriller med base i medicinalindustriens blakkede moral og fortid. Den er spændende, og det bliver interessant at se udviklingen i serien, men der er så mange bolde i luften og lag i plottet, at det er svært at holde fokus undervejs.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 27. maj. 2011


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Ebog

2014

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Bog

2011