Gå til indholdBliv et folk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (1)


26. maj. 2020

Samling med fem essays skrevet af højskolefolk fra ind- og udland. For voksne med interesse i højskolebevægelsen, folkelighed og dannelse.

Essaysamling, der på fem meget forskellige måder beskriver højskoletanken. Den bliver både beskrevet historisk, politisk og praktisk i form af, at højskoleforstandere beretter om, hvordan de driver højskole både her i Danmark, men også i Polen og Sverige. Der anvendes mange citater fra historiske højskolepersonligheder. De fem forfattere er: Iben Benedikte Valentin, Simon Lægsgaard, Ewa Smuk Stratenwerth, Monika Andersson og Thue Kjærhus. Der er CV på de sidste fire forfattere, der alle er forstandere, men ikke på Iben Benedikte Valentin.

Flere af de enkelte essays er interessante og har mange tankevækkende pointer. Bogen har ikke et fælles forord, og som læser er man lidt forvirret over, hvad bogens overordnede formål er. Bogen er udpræget for læsere, der vil læse om højskoletanker anno 2020.

I bogen beskrives det at genstarte en højskole - det går denne udgivelse i dybden med: Viljen til Rødding


Stedets pædagogik


. Denne udgivelse indeholder indgående analyser af højskolepædagogik: Stedets pædagogikI bogen beskrives det at genstarte en højskole - det går denne udgivelse i dybden med: Viljen til Rødding. Denne udgivelse indeholder indgående analyser af højskolepædagogik: I bogen beskrives det at genstarte en højskole - det går denne udgivelse i dybden med: Viljen til Rødding. Denne udgivelse indeholder indgående analyser af højskolepædagogik: Stedets pædagogik.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad


Informationer og udgaver

Bog

2020