Gå til indholdBøger / faglitteratur / jubilæumsskrifter

Bliv dig selv
Become yourself (flere sprog)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk, engelsk

Omfang

45, 45 sider

Udgivet

2019

Genre og formjubilæumsskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Udgivet i anledning af 175-året for oprettelsen af den første højskole i Danmark.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2019

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 1. aug. 2019

De to udgivelser præsenterer to af højskolens ti bud: "Bliv dig selv" og "Lær af lyst". Til læsere med interesse for højskolernes værdigrundlag.

Disse to udgivelser er nr. 1 og 2 i serien "Højskolens 10 bud", der udgives i anledning af 175-året for den danske højskolebevægelse. Hver temabog undersøger et kendetegn ved højskolen: "Bliv dig selv" og "Lær af lyst". Begge bøger er ens opbygget med en kort indledende tekst, der redegør for henholdsvis højskolens hverdagspædagogik i bog 1 og forskellen på dannelse og uddannelse i bog 2. Dette første afsnit afsluttes med en litteraturliste. Herefter følger fire korte fortællinger fra det virkelige liv, der viser hvordan højskolebuddet realiseres i højskolens praksis. Hvis man vender bogen, kan den samme tekst læses på engelsk. Format: 12,5 x 20 cm.

Kort fin gennemgang af højskolebevægelsens pædagogiske idégrundlag. Især anvendelig til formidling af højskolens værdigrundlag til udlændinge p.g.a. den engelske paralleltekst.

Tidligere på sommeren udkom Strejftog i højskolernes idéhistorieHøjskolehistorie - i uddrag. Del 1


, der indleder serien. I forbindelse med 175-året for Danmarks første højskole er også for nylig udkommet Højskolehistorie - i uddrag. Del 1, der især lægger vægt på en række af de ældre grundtvigske højskolers historieTidligere på sommeren udkom Strejftog i højskolernes idéhistorie, der indleder serien. I forbindelse med 175-året for Danmarks første højskole er også for nylig udkommet , der især lægger vægt på en række af de ældre grundtvigske højskolers historie.Informationer og udgaver

2019

Bog

Leo Komischke-Konnerup

FFD, 1. udgave

2019

Ebog

Leo Komischke-Konnerup

FFD, 1. udgave