Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Blink : da jeg mistede livet og lærte at leve


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

256 sider

Udgivet

2018

Ophav

Tonny Vorm(oversætter)

Bill Bryson(forord)
Genre og formerindringer, sygehistorier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Som 38-årig rammes forfattereren, der er tidligere forsker, i 2013 af en aggressiv bakteriel meningitis, og hun får hjertestop. Hun bliver genoplivet, men går i koma. Da hun vågner er hun ude af stand til andet end at blinke. Vejen tilbage bliver lang


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 25. apr. 2018

Personlig fortælling om et langvarigt, alvorligt sygdomsforløb, og om vejen tilbage til livet. Interesserede i en velfortalt sygehistorie, samt sundhedspersonale og pårørende til langtidssyge vil finde Rikke Schmidt Kjærgaards fortælling om sin kamp for livet fascinerende.

Som 38-årig rammes RSK i 2013 af en aggressiv bakteriel meningitis, og hun får hjertestop. Hun bliver genoplivet, men går i koma. Hun får blodforgiftning, organsvigt, og en hjerneskade, og da hun vågner er hun ude af stand til andet end at blinke. Vejen tilbage bliver lang, og hun mister undervejs sine fingre, som der er gået koldbrand i. Hun blev efterfølgende opfordret af læger til at fortælle sin usædvanlige historie. RSK var førhen forsker, nu er hun optaget af at hjælpe andre, og har en virksomhed, der udvikler teknologier, der giver patienter mulighed for at overvåge og forstå deres egen behandling og genoptræning.

Trods de ganske forfærdelige ting, der sker med forfatteren under et sygdomsforløb, som de færreste overlever, er det en usentimental og livsbekræftende historie om gå-på-mod, sej livsvilje, og professionel behandling. Det er også en rørende historie om betydningen af vedvarende omsorg fra mand, familie og venner.

I Dykkerklokken og sommerfuglenberettes ligeledes om et stædigt livsmod hos redaktøren af det kendte kvindemagasin Elle, Jean-Dominique Bauby, som efter en hjerneblødning endte i tilstanden locked-in-syndrom.Informationer og udgaver

2018

Bog

Rikke Schmidt Kjærgaard

Politiken, 1. udgave

2022

Ebog

Rikke Schmidt Kjærgaard

Nota

2018

Ebog

Rikke Schmidt Kjærgaard

Politiken, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Susanne Storm, Dan Schlosser

Politiken

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Susanne Storm, Dan Schlosser

Politiken