Gå til indholdBlå stjerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

430 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Vi er i Sverige i 1941-1943, hvor søstrene Rosa og Johanne Lauritzen på hver sin måde er involveret i krigen. Den ene som ansat i forsvarets efterretningstjeneste, den anden i den norske modstandsbevægelse under dæknavnet Blå Stjerne


Anmeldelser (5)


14. okt. 2015

Femte del af den ambitiøse og underholdende familiekrønike "Det store århundrede" henvender sig bredt til Guillous trofaste læsere og til læsere af historiske romaner i almindelighed. Den kan læses uafhængigt af seriens øvrige dele. Flot forside.

Sverige 1941-1943. Søstrene Rosa og især Johanne Lauritzen er hovedpersonerne i dette bind, hvor Rosa er ansat i forsvarets efterretningstjeneste, mens Johanne med kodenavnet Blå Stjerne er et højtstående medlem af modstandsbevægelsen. Hun deltager i farlige aktioner med sabotage og udsmugling af norske jøder til Sverige, og sidenhen får hun med med sit smukke ydre og charmerende væsen til opgave at forføre og spionere forfængelige mænd i den tyske efterretningstjeneste i Sverige. I Lauritzen-familien er den ældste generation i øvrigt ved at blive gammel og syg, og en ny er på vej.

Jan Guillou er en stor historiefortæller med klare opfattelser af sort og hvidt. På baggrund af grundig research leverer han med stor detaljerigdom en underholdende og til tider lidt omstændelig roman, hvor hverken handling eller personskildring overrasker for alvor. Disse indvendinger til trods har jeg været optaget af romanen, og det samme vil mange læsere være.

Et solidt bind i den ambitiøse serie "Det store århundrede," som også vil falde i smag hos læsere af "Century trilogien" af Ken Follett.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Post

2015-11-02

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. okt. 2015

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. okt. 2015

Berlingske tidende

Af

Niels Houkjær

d. 14. nov. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015

Ebog

2015