Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Bjørneklo : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

243 sider

Udgivet

2017

Ophav

Stine Askov(forfatter)
Genre og formroman
Originaludgave

2017


Beskrivelse


Ulf vokser op som enebarn i Ålsgårde. Han er et specielt, gammelklogt og ensomt barn uden venner eller forstående forældre


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 14. feb. 2017

Roman om en lidt speciel dreng og hans ensomme opvækst, hvor ingen rigtig forstår ham. For læsere af barndomsskildringer og af ny dansk litteratur.

Ulf vokser op som enebarn i Ålsgårde. Allerede som helt lille er han et specielt barn, og det fortsætter i børnehaven og i skolen. Klodset, stor og uden sans for de sociale spilleregler går han alene og gammelklog rundt. Han bliver betragtet som en sær snegl og har ingen venner. Moren er fransklærer og kan næsten ikke rumme ham, mens faren, der er optiker, uden det store held prøver at give ham nogle oplevelser og sunde interesser. Vi følger Ulf og hans familie i punktnedslag, fx på ferie i Provence, til hans konfirmation og på lejrskole. Farens bliver syg og dør, da Ulf går i 9. klasse, og den lille familie krakelerer helt. Vi forlader Ulf, da hans mor og hendes nye kæreste mod hans vilje har bestemt, at han skal begynde i gymnasiet efter ferien.

En velskrevet roman, som går under huden på sin læser. Det er ikke rart at læse om et ensomt, misforstået og overset barn uden ordentlig forældretilknytning, og vi er meget langt fra lykkelige, solbeskinnede barndomsskildringer.

Stine Askov har skrevet to romaner tidligere, som også handler om familien: Kaninens årBid


Profetens datter


og Bid. Der er mange romaner om barndom, fx Erling Jepsen og Knud Romer, som dog er humoristiske, hvad "Bjørneklo" ikke er. Den kan fx minde om Profetens datterStine Askov har skrevet to romaner tidligere, som også handler om familien: Kaninens år og . Der er mange romaner om barndom, fx Erling Jepsen og Knud Romer, som dog er humoristiske, hvad "Bjørneklo" ikke er. Den kan fx minde om Profetens datterStine Askov har skrevet to romaner tidligere, som også handler om familien: Kaninens år og Bid. Der er mange romaner om barndom, fx Erling Jepsen og Knud Romer, som dog er humoristiske, hvad "Bjørneklo" ikke er. Den kan fx minde om .


Politiken

d. 7. apr. 2017

af

af

Lise Garsdal

d. 7. apr. 2017


Kristeligt dagblad

d. 18. mar. 2017

af

d. 18. mar. 2017


Weekendavisen

d. 24. mar. 2017

af

af

Nanna Goul

d. 24. mar. 2017


Information

d. 1. apr. 2017

af

af

Kristin Vego

d. 1. apr. 2017


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

af

af

Marie Lauritzen

Årg. 31, nr. 2 (2017)Informationer og udgaver

2017

Bog

Stine Askov

Gyldendal, 1. udgave

2017

E-bog

Stine Askov

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (online)

indlæser: Gustav Scavenius

Gyldendal