Gå til indholdBjørneklo : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

243 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Ulf vokser op som enebarn i Ålsgårde. Han er et specielt, gammelklogt og ensomt barn uden venner eller forstående forældre


Anmeldelser (6)


14. feb. 2017

Roman om en lidt speciel dreng og hans ensomme opvækst, hvor ingen rigtig forstår ham. For læsere af barndomsskildringer og af ny dansk litteratur.

Ulf vokser op som enebarn i Ålsgårde. Allerede som helt lille er han et specielt barn, og det fortsætter i børnehaven og i skolen. Klodset, stor og uden sans for de sociale spilleregler går han alene og gammelklog rundt. Han bliver betragtet som en sær snegl og har ingen venner. Moren er fransklærer og kan næsten ikke rumme ham, mens faren, der er optiker, uden det store held prøver at give ham nogle oplevelser og sunde interesser. Vi følger Ulf og hans familie i punktnedslag, fx på ferie i Provence, til hans konfirmation og på lejrskole. Farens bliver syg og dør, da Ulf går i 9. klasse, og den lille familie krakelerer helt. Vi forlader Ulf, da hans mor og hendes nye kæreste mod hans vilje har bestemt, at han skal begynde i gymnasiet efter ferien.

En velskrevet roman, som går under huden på sin læser. Det er ikke rart at læse om et ensomt, misforstået og overset barn uden ordentlig forældretilknytning, og vi er meget langt fra lykkelige, solbeskinnede barndomsskildringer.

Stine Askov har skrevet to romaner tidligere, som også handler om familien: Kaninens år


Bid


Profetens datter


og Bid. Der er mange romaner om barndom, fx Erling Jepsen og Knud Romer, som dog er humoristiske, hvad "Bjørneklo" ikke er. Den kan fx minde om Profetens datterStine Askov har skrevet to romaner tidligere, som også handler om familien: Kaninens år og . Der er mange romaner om barndom, fx Erling Jepsen og Knud Romer, som dog er humoristiske, hvad "Bjørneklo" ikke er. Den kan fx minde om Profetens datterStine Askov har skrevet to romaner tidligere, som også handler om familien: Kaninens år og Bid. Der er mange romaner om barndom, fx Erling Jepsen og Knud Romer, som dog er humoristiske, hvad "Bjørneklo" ikke er. Den kan fx minde om Stine Askov har skrevet to romaner tidligere, som også handler om familien: Kaninens år og Bid. Der er mange romaner om barndom, fx Erling Jepsen og Knud Romer, som dog er humoristiske, hvad "Bjørneklo" ikke er. Den kan fx minde om Profetens datter.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 7. apr. 2017

Kristeligt dagblad

d. 18. mar. 2017

Weekendavisen

Af

Nanna Goul

d. 24. mar. 2017

Information

Af

Kristin Vego

d. 1. apr. 2017

Standart

Af

Marie Lauritzen

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Bog

2017

Ebog

2017